fredag 2 juli 2010

sommarkläder
Igår var jag lite irriterad så jag sydde så det sprutade om öronen, sommarkläder till barnen i mönster som jag vet passar!! totalt blev det 9 eller om det var 11 plagg, högen är stor med trådar som skall fästas, men det går ju ganska fort, sedan är det storlekslapp och tvättråd som saknas i de flesta kläderna, men det hindrar ju inte att jag förevigar dem!!

Killarna har sett hur mycket tröjor och tunikor jag sytt till flickor den senaste tiden och de har förklarat att "mamma ska sy blommig tröja till mig", så det var bara till att göra som de små liven ville!! Passade på att klippa ut lite sommarbyxor utan mudd nertill på samma gång och kläderna gick hem, idag har de tröjorna till dagis, sista dagen före sommaruppehållet!! Lillbus ville ha sina blommiga byxor oxå, men så totalt sandig som han brukar vara så fick de faktiskt vara hemma!

Mönster: Lilbus raglantröja är från senaste ottobre, strlk 92 och förlängd med 4cm (om jag inte mins fel) Storbus tröja är ottobre från 2004 tror jag, i strlk 98. Byxorna har jag gjort utifrån ett muddbyxmönster för 6månaders barn från Gynter, sy till barnen. Midjemudden blev ca 42x15 för storbus och 42x12 till lillbus.
Material: prästkragstyg från Ohlssons, ...ett gammalt Polarn och pyret tyg, mudd från SoS
Resultat: är helnöjd och killarna med!! Tycker dock att muddar från stoff och stil har ganska olika elasticitet, denna gula var tunnare än tex marinblå så vi får väl se hur den fixar tvätt och sommarlov!

9 kommentarer:

Fangoria sa...

Oj bra jobbat, haha man kanske borde vara irriterad lite oftare så får man saker sydda...=) Snyggt med blom-seten! Och din midsommarklänning är ju så underbar!!

makrill sa...

Härligt att killarna själv vill ha blommigt!! Superfina!

Hello sa...

Åh, så härligt somriga de blev! Sånt här tycker jag är lika underbart som Loppans spindelmannenklänning, fast tvärtom, sas :)

Och du bekräftar min tes; sömnad är terapi. Precis så där gör jag också. In i syrummet går ett bi, ut kommer en lugn och harmonisk (nåja...) mamma och fru! Hoppas det blev så för dig också.

KlaramedK sa...

Tack snälla ni!
Killar kan ha både rosa och blommigt, varför inte..liksom flickor kan ha en tuff spindelmannen klänning!! :=)
Könsroller i kläderna försöker vi undvika!

ja, irritation brukar = städad lght och syfnatt!! hahahaha

...sen blir jag lugn igen!

Åsa Tidqvist sa...

Alltså detta tyget va, jag bara älskar!! Och dina killar ser såå fina ut! jag kan INTE sy när jag är arg eller irriterad, då blir det bara fel, sprättning och så blir jag ännu argare!!

Fia sa...

Haha, ibland fungerar det att sy när jag blir arg/irriterad också, men ibland slutar det också i katastrof..så det är inte alltid jag vågar ta det avreageringsalternativet....(himmel vilket långt ord det blev!)

Jag har en beställning jag knåpar på som iof är roligt, men jag är så sugen på att sy annat...

Henny sa...

Sikke noget pænt stof.

Hello sa...

Jag är dessvärre totalt befriad från möjligheten att städa mig ur irritation... Men vi utnyttjar Rut så nuförtiden ser här också skapligt ut! :)

KlaramedK sa...

hihi, kul att höra om hur irritation/ilska/arghet och syende funkar/inte funkar ihop för er!

städa och arghet tycker jag funkar bra och sedan kan man sy eller baka bullar ....och skita ner igen!!