tisdag 29 december 2009

mobbad på dagis?

som jag skrivit i något tidigare inlägg så har det varit svårt att få på storbus några muddbrallor på sistone, kämpade med luciakläderna som gick tillslut. När det nu var jul och kallt, tror vi hade -9 och storbus hade inga fleecekläder som passade, så jag slängde ihop ett par fleecemuddbrallor, packade in dem i ett paket så att det skulle bli lite roligare med nya byxor.

Byxorna var klarblåa med färgglada muddar som han hade sagt att han ville ha kvällen innan.....men när vi skulle pröva dem var det protester och tillslut sa han "det är bebisbyxor det här, jag vill inte ha dem mamma". Han såg såå ledsen ut och det högg rejält i mitt hjärta, kan det vara så att någon mobbar honom på dagis för hans kläder???

Fram tills inte så länge sedan var han alltid jätteglad så fort han fick nya kläder, tröjor, byxor, mössor, han tyckte att det var "fiint" och sa "mamma sytt" och var så glad! Jag har märkt att han inte gärna sätter på sig det mamma sytt längre, ...vissa tröjor går fortfarande men långt ifrån alla, och muddbrallor går absolut inte, tar man fram ett par kommer ett mörkt ledset moln över honom.

Som jag sa till storbus pappa, när man väl en gång har blivit retad för något så går det inte att göra ogjort, även om den som sagt det skulle ge sig till känna och kanske säga förlåt eller dito, det har liksom bränts in, jag såg det själv i hans ögon när han tillslut utbrast att det var bebisbyxor.

Hur skall man göra nu?