torsdag 1 maj 2008

Vår/sommarjacka

Så nu är jackan klar....efter en del sprättande, glömde att jag skulle sy fodret spegelvänt, men så var det oxå sen kväll igår jag gjorde det!! Som vanligt när man använder Ottobres mönster så blir det enormt stort, ändå hade jag ingen sömnsmån i sidorna, axlarna, halsen....men nu har lillen något att växa i i sommar!

Hade tänkt brodera något på ovalen, men så blev jag tvungen att installera nya 4D-professional eftersom jag fått en uppgradering....så tog det tid, och jag hade ingen ork att sitta och lära mig den nya programvaran som skiljer sig lite från 3D....att välja kul broderi är ju svårt det med!! Så det blev en tom oval helt enkelt!! MEn jag tycker det funkar ganska bra när jag tog samma foder i huvan.


Tyg: manchester från SoS, poplinfoder från SoS (skulle vara marinblått, men jag tycker nog det var mer svart!)
Mönster: Ottobre nr 4 2006
maskinval: Det mesta är sytt på D1:an, vanlig raksöm...lekte dock lite med overlocken på axelsömmarnas stickningar, de blev 2-nålars overlocksöm där...och sidsömmen.
Resultat: tja, vad kan man begära när man inte har så mycket tid att pilla med den...kom tex på efter att jag sytt i ärmarna och sidsömmen (på overlock 5-trådig säkerhetssöm) att jag kunde ju använt min skärphälls-pressarfot att sy stripes på ärmarna i ljusblå manchester...men men man kan inte få allt, nu vet jag det till nästa gång!!
Modellen skulle ju egentligen vara i velour eller vinterfrotte med extra vaddfoder...därav skippade jag sömnsmånerna helt, blev dock lite stor ändå...tror nog bestämt det är så att Ottobre räknar med att det tar ett bra tag för en mamma att rita av mönstret, jaga tyg, klippa ut och sedan sy...så att den faktiskt passar när mamman sytt klart efter en mindre evighet, hahahaha!
Modifieringar: Skulle haft 6mm framilonband i fållen men den, mitt substitut -resårgummiband, var bartsprunget så det blev 2cm brett gummiband i stället och jag tycker det blev snyggt eftersom det är samma bredd i ärmarna! Satte en liten bit resårgummiband (hade en "stuv" i lådan) i huvans framkant för att den skall sitta lite bättre

Framilon band

Ja ha, nu har jag nästan sytt klart alfreds vår/sommarjacka men så stöter man på patrull för att jag inte läst beskrivningen ordentligt.
VAD är "framilon-band" (6mm) skall sys fast på fållen nertill......går det inte lika bra med resårgummiband ni som är gamla i gemet???

Hur mycket kan vara öppet 1a maj liksom, vill ju bli klar med den!!