onsdag 10 december 2008

bråkig modell...


Här är min bråkiga modell i de nysydda myskitet i stretchfrotté. 
....just nu är kläderna i tvätten, blåbärssylt på gröten säger jag bara + lite väl yvig frukost för några dagar sedan, men det kommer en bild på dem utan kropp i så småningom!

Jag har ett litet lager av härlig stretchfrotté i vårt förråd i lyan....jag vet aldrig riktigt hur mycket det är för sambon organiserar om lite då och då och mina tyger hamnar ofta längre och längre in...hmmm...men jag har klippt loss lite av mina favoritfärger och lagt åtkomligt  i tygkistan. För ett tag sedan satt jag och bläddrade i ett gammalt nummer av Ottobre, tror det var 2004 eller 2005, och hittade en massa klder i stretchfrotté och då kom jag ju på att jag hade en massa sådant som bara väntat på att bli förädlat till annat än 70-tals brallor och dregglos!

det blev en orgie i stretchfrotte´, allt är stretchfrotté i sann 70-tals anda, mudden oxå! Jag kan bara säga att jag blev såå nöjd med resultatet och färgerna matchar landskapstyget perfekt!

nu väntar jag bara på att tvätten skall torka och det skall bli ljust ute så att jag kan ta några bilder på plaggen!

Från början testade jag att bandkanta med stretchfrottén men det var mer omöjligt än den krossade velouren jag bandkantade en princessklänning med, antagligen för att frottén är tjockare. Efter två testkörningar bestämde jag mig för att göra en vanlig mudd i halsen och ärmarna på tröjan. Sneglade lite på en pyjamaströja Alfred har ärvt från när jag och syskonen var små och den har rejäla muddar på ärmarna, så det gjorde jag med! 

Nu vill jag nästan bara sy i härlig stretchfrotté!! :=)


landskap


Landskapstyget i förädlad form! 
En raglantröja i lite snävare modell för jag ville ha en tröja som inte var allt för vid så att Alfred kan ha en större tröja ovanpå utan att det blir för knöligt under, för jag kommer ihåg att jag verkligen avskydde knölande tröjor under vinterkläderna när jag var liten...så jag tänker att är man mitt barn och bara 1,5 år drygt och inte kan prata än så att man begriper då MÅSTE det nästan vara så att protesterna vid påklädningen av tjocktröjor mm bero på knöl! 

Unge herr mannen kunde inte låta bli att låta mamma fota i lugn och ro utan pekaade på allt kul på tröjan och fråga vad det var "DÄÄÄ"? På sig har han en tröja i stretchfrotté som jag inte hunnit blogga om men det kommer när jag får en egen dator som funkar...jag har ju drabbats av ett haveri, suck.

Material: landskapstyg från Jofotex och ribbad mudd från samma ställe!
Mönster: Ottobre(d), strlk 74 på bredden och storlek 80...eller var det 86??? på längden. 
Maskinval: Vanliga maskinen för att tråckla ihop och overlocken till allt annat. 
Tillbehör: använde den otroooligt roliga bandkantaren till hals och ärmmuddarna, sydde fast med smal täcksöm, 2 nålar.