onsdag 24 mars 2010

förklädenglömde visst bort att visa resultatet av min bandkantning häromdagen! Så här blev förklädena till stor- och lillbus. Knäppning med en äppelknapp tyckte jag passade bra till landskapstyget (akrylatväv).


mönster: eget, dessa passar från 3 år...min 2 åring gillar de oxå men förklädet är något långt till honom, fast det gör inte honom något att förklädet blir en "klänging"
storlek: från 3 år, men kan göra mindre oxå om så önskas!
Resultat: blev väldigt nöjd med helhten och mönsterpassningen på fickorna samt åtminstonde det ena förklädets ryggstycken!I bandkantningsfarten gjorde jag även klart ett UFO förkläde som legat i minst ett år och mognat! bandkantade överkanten och runtom utom de sneda sidorna som jag bara vek in och la en snodd i och sydde med raksöm så att det blir en kanal som snöret löper fritt i så kan man justera halsen och knyta i ryggen.

Resultat: nu måste jag vara osvensk igen och säga att jag blev nöjd!! Nu ville inte lillbus pröva förklädet men det passade fint på storbus som är 3 år, för större barn så kan man nog göra förklädeslappen 1-2cm större runt om.
storlek: ca 1-3 år

nya tygerslank in på Ohlssons vid 10 i morse efter sjukgymnastbesök i stan´, och fick förmånen att leta tyger i nyvikta prydliga stuvhögar! Coola hönor och kaniner huller om buller blev dagens fynd, ca 2m av varje och det kostade ca 100kr.