onsdag 24 mars 2010

förklädenglömde visst bort att visa resultatet av min bandkantning häromdagen! Så här blev förklädena till stor- och lillbus. Knäppning med en äppelknapp tyckte jag passade bra till landskapstyget (akrylatväv).


mönster: eget, dessa passar från 3 år...min 2 åring gillar de oxå men förklädet är något långt till honom, fast det gör inte honom något att förklädet blir en "klänging"
storlek: från 3 år, men kan göra mindre oxå om så önskas!
Resultat: blev väldigt nöjd med helhten och mönsterpassningen på fickorna samt åtminstonde det ena förklädets ryggstycken!I bandkantningsfarten gjorde jag även klart ett UFO förkläde som legat i minst ett år och mognat! bandkantade överkanten och runtom utom de sneda sidorna som jag bara vek in och la en snodd i och sydde med raksöm så att det blir en kanal som snöret löper fritt i så kan man justera halsen och knyta i ryggen.

Resultat: nu måste jag vara osvensk igen och säga att jag blev nöjd!! Nu ville inte lillbus pröva förklädet men det passade fint på storbus som är 3 år, för större barn så kan man nog göra förklädeslappen 1-2cm större runt om.
storlek: ca 1-3 år

6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Grymt snygga förkläden! De i landskapstyget är ju bara för läckra!!! Så kul också med dina tygfynd i förmiddags!!

Anki sa...

Åh vilka fina förkläden! Jättesnygg modell du har fått till.

Fia sa...

Jättefina! Så läckert med andra tyger än de vanliga man ser i affärer. Jag har en liten bit av samma tyg. Kanske får det bli ett förkläde det också...? Hm..

Lime by me - Lime design sa...

Ja, vad fina de blev!

mysigtdesign sa...

Klart du blev nöjd när det blev så snyggt!

Jenny sa...

Kollar in här ibland för att jag blir så inspirerad! Vilka fina förkläden och vilken smart idé att göra en kanal. Jag tycker att det är ett problem med fasta nackband -de är ju alltid för långa på barnen.

mvh
/Jenny