torsdag 17 juni 2010

varken ut eller in

Jaha, nu har jag blivit så förvirrad att jag knappt vågar sy till mig längre, varför blir det alldeles för stort när måtten stämmer för en viss storlek??? jag begriper det inte! Visst kan det vara så att när jag köper något i en affär så kanske jag tar en mindre storlek för att jag tycker att den större är för fladdrig....men i en affär så står det ju inte någonstans att har du bystmått bla bla bla så skall du ha denna storlek...

Nu brjar jag känna en viss frustration, jag vill kunna mäta mig, kolla på en måttabell och sedan är det klart vilken storlek jag skall sy i, men icke.

Ofta kan det stå på mönstren hur stor blir omkretsen nertill på en klänning när den är klar, men jag hade hellre sett att det står hur mycket rörelsevidd de lagt till eller hur bred den är över tuttar och ryggen, det kan man ju mäta när man kommer hem med ett mönster men vore ju bra att få reda på det i affären så kan man ju lätt avgöra om det funkar eller ej.

Nu känner jag mig bara förvirrad, lite irriterad och en smula nedstämd för att jag fortfarande inte lyckas hitta något som passar mig!

alla mått stämmer....det blir ändå stort


hej hopp, nu har jag provsytt en klänning från 1965. YES tänkte jag när mönstret damp ner i brevinkastet häromdagen,framstycke, backstycke och en snygg ärmlängd, -jag testar.
Sagt och gjort, hittade billigt pique-tyg på ohlossons, öppnade mönstret med vördnad och förde över det till smörpapper...klippte ut klänningen igår och sydde alla insnitt och tråcklade ihop axelsömmar och sidsömmarna.....det blev ett TÄLT med strutformade tuttar...fast jag har ju inte så mycket tuttar kvar efter amningarna så det såg mest komiskt ut!

När jag ritade av mönstrena förvånades jag över hur långa och breda bystinsnitten var!
1,5cm sömsmån ingick i mönstet så jag har inte lagt till något extra, jag skulle ändå vilja påstå att den är nog minst 2 nummer för stor trots att alla måtten stämmer mer eller mindre exakt med mina byst-midja-stussmått. Skumt tycker jag och trist eftersom jag tyckte klänningen var så snygg.

Får be sambon ta ett kort på mig och tältet så ser ni själva!