lördag 20 oktober 2007

sovpåse


Det börjar bli kallt i vårt sovrum eftersom vi sover med öppet fönster, (jag ääälskar att sova under varmt duntäcke och känna kalluft i ansoktet!), ...lilleman har ju en tendens att sparka av sig sitt täcke, skall dock fixa några knäppen till det oxå så att det ligger kvar, men jag tog tillfället i akt att få sy något och bli av med ett tyg som jag varit lite ambivalent till...det på utsidan med gröna, blåa och gula nallar på moln (köpt på Ohlssons tyger), men till detta ändamål blev det toppen!
fodrad med två lager vadd på framsidan och ett lager på baksidan, eftersom jag inte hade mer än så och för att han oftast ligger på rygg och då blir man ju inte så kall om ryggen!
Använde ett 55cm klänningsblixtlås i ena sidan så att man enkelt kan ta i och ur en slumrande bebbe, tryckknappar på axelbanden.
Resultat: nöjd, den verkar passa och det är ju bra! ...kunde ju alltid åkt och köpt mer vadd till bakstycket men jag tror det duger

frotté bib


The best of the best!! Ja, faktiskt, denna dregellapp blev superbra med fleecefoder som vanligt och stretchfrottédrapering! Jag är sååå nöjd!
...kanske skall serietillverka av allt mitt stretchfrottétyg och sälja på torget eller via nätet, var man nu skall göra det...hmmm....

dregellapp in action


ok, så här kan en dregelskarf se ut in action! Alfred i morfars cooooola ikeafåtölj från 1966....då är det bäst med lite dregelskydd! ;=)

bandana bib


Nu har jag sytt några olika dregellappar eller sk "bandana bib". De blåa är vändsydda och den orangea är vändsydd vid halsen och sedan har jag använt maskinens wanna-bee overlock.
Resultat:tillslut blev jag nöjd med draperingen! och overlocksömmen på den orangea blev snygg om man syr en bit in och sedan klipper bort överskottet utanför sömmen. ...önskar dock fortfarande att jag hade en riktig overlock, typ huskylock 936 eller 910...men jag får väl fortsätta önska...

stretchfrotte´fynd


Kolla vad jag hittade när jag av en slump slank in på en tygaffär! Ett mindre parti stretchfrotte´! hur svårt är det inte att hitta det? ...men det förekommer sååå ofta i barnklädesmönster, nu har jag bunkrat...tur man har ett barnbidrag....=O