söndag 20 februari 2011

Klaras Hemmagjorda mysli


Under tiden jag sitter och syr mina sovrumsgardiner tillverkas det i ugnen, nygjord mysli med tranbär, russin, pumpakärnor, solrosfrön, kokos, mandlar, havregryn, dinkelflingor...och lite annat gott samt mina specialingredienser för att få till klumpar, skummjölkspulver, skrädmjöl och äppeljos! Inget tillsatt socker, inga sötningsmedel, inga tillsattser, inget salt....
MUMS!!
...en anledning att ge sig ut i det fina vädret och köpa filmjölk helt enkelt!

...........
RECEPTET
6 dl havregryn, gärna eko
4-5dl dinkelflingor....eller andra gryn/flingor
2 dl vetegroddar
1 dl havrekli
1 dl krossade linfrön
1-2 dl pumpakärnor
1-2 dl solroskärnor
1 påse hackade mandlar
1 dl skrädmjöl
1 dl skummjölkspulver
1,5 dl kokosflingor
2dl konc äppeljos +2 dl vatten (OBS ingen lättdrycksvariant!!)

gör så här: häll upp alla ingredienser i en långpanna, blanda josen och häll över allt,
blanda ordentligt så att allt blir fuktigt, jag använder en träspade för att blanda runt.
jämna till och sätt in i ugnen på ca 150 grader, rör runt med jämna mellanrum....i början kan man ha den inne ca 45 min före första rundvändningen. ju torrare myslin blir dessto tätare måste du vända om allt. ...i slutet låter jag myslin torka på 100grader så att den inte bränns.
När myslin känns torr, ta ut ur ugnen och blanda i 2-3dl russin och annan torkad frukt du gillar...äppelbitar kan vara gott tex, eller tranbär mfl.
låt svalna!