söndag 4 oktober 2009

hon och han


sydde dessa två filtar för ett tag sedan, men skulle sytt dem före bebisarna kom ut ...men tiden fanns inte! De har dessutom legat och mognat i sitt paket hemma före de kom till lådan. Nu har de förhoppningsvis nått mottagaren så jag vågar blogga om dem...inte kul OM mamman skulle se dem här före verkligheten, men det är kanske inte så stor risk.

Måtten är 65x80 cm cirka, är lite större för att de skall kunna gå att användas länge, ...de där första bebisfiltarna som är stora som frimärken växer ju kottarna ur snabbt, så jag ville göra något mer användningsbart och gosigt. På utsidan valde jag en mjuk fleece och insidan tog jag mitt polarn och pyret tyg. Det var dock rackarns knepigt att få till dem, båda tygerna var ganska bångstyriga och töjbara så jag kände mig tvungen att välja en elastisk söm rumt om efter att jag vändsytt på overlocken så att det fortfarande går att sträcka och dra i filten utan att det ena tyget bubblar osv.

Jag hoppas att mamman till barnen blir glad och att de kommer till användning!

6 kommentarer:

Pernilla sa...

jättefina! Klart mamman måste bli glad, vem skulle inte bli det när polaren syr åt en?!

//Pernilla

od Andulky sa...

Jättefina!

alvinea sa...

Så mysiga filtar! Ser superproffsiga ut.

petra sa...

Mamman är myckt glad, men inte riktigt lika glad som Julia & Anton som nu har det så varmt och mysigt i vagnen!! Har redan fått beröm för de fina filtarna när jag varit ute på promenix med jättvagnen :) Tack kära vän!!!!

KlaramedK sa...

kanske skulle sytt en familjefilt!! ;=)

Nu har du något som matchar din Pop filt dessutom...det var så jag tänkte! ...tänke först en stor filt men det är ju två kids!

elise t sa...

superfina! och grattis till petra som är tvåbarnsmamma på direkten!