söndag 2 mars 2008

Pfaff 4874

SÅ var den här!!
Kom med bud i fredags förmiddag, 0930! Förkylningsdimman lättade något, men det var grabbarna som var mest ivriga att öppna paketet! (inte ens ett torn fick lilleman på andra tankar!) Chris har verkligen packat med omsorg, alla mina extra tillbehör, nålar och en fin RIKTIG skräddarsax var med i paketet, samt en personlig hälsning från honom, det var ju kul!

Vid en första anblick på maskin och manual kände jag "hjääälp" vad har jag gett mig in på!?!?! Det tog sin lilla tid att trä maskinen oxå, men det gick och går betydligt lättare med trädningsguiden på nätet (följde med som cd-rom oxå men min dator verkar ogilla formatet, har inte haft tid och ork att uppdatera/felsöka just nu).
Den går verkligen tyst och lugnt, inget hoppande eller skakande av bordsskivan och jag tycker än så länge att den verkar mata på tyget jämt och bra....men jag har bara lekt lite med den i fredags och lite i dag på eftermiddagen innan jag gick in i dimman igen!
Skall försöka gå igenom instruktionsboken steg-för-steg, inte för att det finns någon sådan gettign started-kapitel men den tar ju upp någon söm för varje typ-söm maskinen kan sy, sedan finns den otroligt "braiga" trädningsguiden för ett antal sömmar. (tycker dock att denna och instruktionsboken inte säger samma saker alltid, vilket är lite förvirrande).

Ikväll har jag försökt mig påsöm nr 3 "3-needle cover hem", går bra tills man kommer till tygkantens slut, där får jag inte till det och blir inte riktigt klok på instruktionsbokens avsnitt "stopping sewing", tycker inte det funkar att fortsätta sy utanför tyget och dra försiktigt i trådarna....men men, kanske går det bättre imorgon...om jag hinner och orkar knåpa med maskinen (har fått några beställningar på leksaker och dykfickor....pengar är en bristvara nu!)


6 kommentarer:

Frida sa...

Åååååh! Så fin! Förstår att du är lycklig nu och symässa på det dessutom. Kul med ny maskin men det tar ju ett tag att lära sig den. Ännu värre verkar det vara med din superavancerade maskin. Lite avis på täcksömmen där... har ju fortfarande problem medn min vanliga täcksöm på min Pfaff. :( Men någon gång ska jag få till den.

Grattis iaf till din nya bästa kompis?! ;)

Carolina sa...

Härligt!
Har du kollat den här sidan http://www.cedesign.com/familyphotos/sewing/info/cs_faq/index.html
Där finns bra tips på avslutningar, jag håller med om att det funkar dåligt att fortsätta sy utanför tyget. Jag brukar höja pressarfoten, dra ut övertrådarna med något smalt klippa av och därefter dra ut tyget, då låser man trådarna på undersidan.

KlaramedK sa...

Tack för tipset Carolina, skall kolla in den där sidan!

Visst tar det nog sin tid att lära sig maskinen! Jag tänker nog som du Frida, en vacker dag.... =)

Jes sa...

Gud va roligt med en ny maskin jag är så avundsjuk på dig & Thea, har själv suktat efter pfaffen länge men fegade ur och köpte då coverpro istället eftersom den inte fans i norden, ångrar mig lite nu. Men nu får man följa era framsteg och höra vad ni tycker, spara lite pengar och kanske köpa en senare och då sälja coverpro.

Thea sa...

Tycker inte du att den låter lite mysko när man slår på den?!! När automatiken liksom ställer in sig? :-)

KlaramedK sa...

hihi, jo lite skumt men inte lika skumt som min D1a låter när jag sätter på den....fast den låter mindre nu efter lite service/smörjning!

säkert är det någon inbyggd högtalare som ger ifrån sig alla teknikljud när man sätter på och trycker på "tråd-lossar-knappen"!

hur går det annars för dig och maskinen?