lördag 26 mars 2011

randigt till mig, använd vad du har

Fick mitt infall igår att testa sy ett par knickers till mig eftersom jag hade ett gammalt Allt om handarbetes mönster jag inte testat...gammalt och gammalt, tror det var från 2010 eller 2009!
Eftersom alla barnen har randiga brallor så var ju jag oxå tvungen att sy i det till mig...plus att det kostade nästan ingenting och jag har ganska mycket av det så OM det inte skulle bli bra så gjorde det ju inget!

Mönster: Valde storlek efter stussmått, och då blev det strlk 40, men jag borde kanske valt 38 i alla fall...36 ritade jag aldrig av av någon anledning men det skulle nog funka med i detta lite finribbiga och ganska töjbara tyg.
Struntade även i fickorna med risk för att det bara hade sett tjockt och pösigt ut...det räcker liksom med kulan!!
Muddarna i bensluten klippte jag ut efter strlk 38 efter att ha testmätt lite, men fick ändå sy med 2cm sömsmån för att de skulle sitta lagom för att få det där lite pösiga benslutet.
Midjemudden blev jag heller inte klok på, känns som den passar bra, ja till och med sitter lite löst på min stora mage (99cm omkrets!) om man sätter den i navelhöjd. Får helt enkelt justera lite när bebisarna är ute, kanske använda en bred resår istället för bara muddväv som känns lite lite.
Fast NU är det ju skönt med allt som inte sitter åt! ;=)

Material: samma gamla Polarn o. Pyret tyg från ohlssons stuvar....2008 tror jag, muddväv kan komma från Ohlssons stuvar eller från Stoff och stil
Tidsåtgång: gick snabbt att sy!
Resultat: På det hela taget är jag rätt nöjd med brallorna, sköna skrota-runt-hemma-byxor och jag tror de kanske blir en favorit när det blir lite varmare och man inte vill ha långa mjukisbrallor! Kanske sänker jag frambyxan något när jag vet hur de sitter utan kulan.(dagen till ära är jag dessutom nyklippt, lillbus sa förra veckan när vi åkte tåg, "mamma du är inte så fin när du inte har klippt håret" ...det var rätt långt och ruskigt fram till kl 0900 idag...och därför vågade jag ställa upp på bild, även om bilderna inte blir så strålande i hallen framför spegeln!)

6 kommentarer:

alvinea sa...

Fina byxor som ser jättesköna ut!!! Snygg mönsterpassning... :)

KlaramedK sa...

De är supersköna, har inte tagit av dem efter min testning!!
...så är ju oxå tyget sååå mjukt!

hittade för övrigt vilket nr det var, AOH 6/2010

Anonym sa...

Söt tvillingmage!!!

Kram Josefina

KLOCKARBARN sa...

Roligt att se dig på bild. Snygga brallor. Ser jättesköna ut.

Jenny Wallentin sa...

Du är vacker i din mage, även om du känner dig stor och otymplig....

KlaramedK sa...

Tackar tackar, vad snälla ni är...får uppdatera när magen blir ännu större!!
Täänkte jag kunde bjuda lite på mig själv för en gångs skull, när jag nu hade en bra hårdag!! :=)

Byxorna ÄR supersköna, funderar på att göra ett par som mammabrallor, sänka rejält framtill och större mudd för ballongmagen!