onsdag 4 maj 2011

Solhattar storlek 52 & 58

BEPPEHATTAR!


Nu har fler solhattar/beppehattar sett dagens ljus. Blev inte nöjd med storleken i förra inlägget, de hattarna passar små huvuden som är ca 54 cm i omkrets, vilket är för stort för mina killar...och kompisars barn som vill ha solhattar!

Så jag satte mig häromkvällen och började räkna om mönstret till strlk 52 resp. 58 och sedan klippte jag ut lite nya hattar och började sy. Blev en hel del sytt igår pga att jag var tvungen att få ur mig lite mer frustration över min märkliga och ohållbara samt otroligt orättvisa situation där myndigheter motarbetar mig och struntar i barnens bästa!

Mönster: strlk 52 (elefanthattarna) och 58, den gröna marimekkohatten
roligt: att sy i fast tyg för en gångs skull och solhattar ger mig möjlighet att få använda många olika tyger och kombinationer av tyger! Måste dock ha mer seersucker-tyg till foder, men det blir snart besök på stoff och stil!
Resultat: Idag testades strlk 52 på en liten tjej och den såg ut att sitta bra, fast jag tror att tjejen skulle haft strlk 50..så det blir kanske kvällens projekt att räkna om mönstret till det.

Saxat: ..ur dagens svenska dagblad: "att människor skall bedömas likadant är en självklar rättsäkerhetsprincip. Att man fattar beslut på boliner som inte håller måttet är en allvarlig signal" (socialförsäkringsminsiter Ulf Kristersson)
...tycker det passar ganska bra...för det är ju preics tvärtom i verkligenheten för MÅNGA människor inte bara de som vänder sig till försäkringskassan...vad händer när min rättshjälp snart är slut?!

(på lösa boliner=vind för våg, på lösa grunder)

8 kommentarer:

makrill sa...

Elefanterna är för snygga!! Det är bra att ha något att avreagera sig på, framför allt om det är något negativt som kan få utlopp i något positivt!

KlaramedK sa...

ja visst är elefanterna bara sååå snygga! ...finns i nya färgkombos oxå och jag funderar på att beställa... har du lust att sambeställa blir ju portot inte sååå häftigt!

önskar bara att jag kunde göra något för att få tillbaka mina barn...sy hjälper ju bara mot min frustration liksom :=(

Jenny sa...

Borde veta ;) Men hur vet jag storleken på vad E behöver?
Mäter jag bara huvudets omkrets?

Kram

KlaramedK sa...

ja precis så! ...eller kolla någon mössa, har ofta storlekslappar.

men jag tror att en 2 åring behöver 50-52

Jenny sa...

Fast han har stort huvud och ligger nån kurva över.....

KlaramedK sa...

han ser ytterst normal ut på 2-års bilden tycker jag, men mäta är ju alltid bra!

Lilla Anka sa...

Ooooo, så fina hattar! Nu blev jag sugen på att sy Beppehattar! Hur skall jag hinna allt jag vill?

jenny sa...

Du såg rätt...51 cm var han.Har ju inte varit på BVC på ett tag så huvudet kan ju ha stannat av i växten ett tag..