lördag 7 maj 2011

omlottröjor och hatt in action

Igår var en seg trött dag men jag färdigställde i alla fall dessa omlottröjor. Två i storlek 45, men de fick en liten storlekslapp där det stod 46 bara för att jag inte hade någon med 45....så att det går att skilja dem från de andra som är i storlek 50. (finns en till i strlk 50 med vita kantband, men den kom inte med på bilden)
Eftersom jag skall ha kläderna själv...eller till mina egna bebisar, så satte jag inte i någon tvättetikett osv för jag tänker att det är nog bra med så lite lappar som möjligt inne i pyttekläderna så att inte något skaver på små pyttekroppar med mjuk hud!

Mönster och modifieringar: ottobres prematurkläder...kommer aldrig ihåg numret på tidnignen... Jag la till 1,5cm i ärmslut och nederkant för att lägga upp med vanlig täcksöm i stället för att bandkanta, tycker det blir både trångt i ärmen och tjockt. nertill var det nog mest för att jag inte hade tillräckligt lång muddvävsremsa att bandkanta runt hela klabbet med....och för att slippa en jobbig sväng! ;=)
Nöjd med: att jag fick till bandkantningen i svängen på framstyckena. drog lite försiktigt i det som redan var bandkantat och klart bakom pressarfoten och styrde på så vis! Lättade även pressarfotstrycket när jag svängde!

Funderingar: på hur det funkar att bandkanta om man skulle på något vis sy ihop muddvävsremsorna...men jag tänker att det kanske blir för tjockt för min maskins bandkantarmojäng...måste testa med alla slattar som blir, det är nog enda sättet. Tips mottages gärna!!


****
Så en bild jag fick till telefonen igårkväll på min lille söte Lillbus som gör pannkakssmet hos pappa med sin solhatt på huvudet (strlk 52, 3år) som jag skickade i paket till killarna för att de skulle bli lite gladare och veta att mamma älskar dem till stjärnorna och tillbaks igen!