måndag 9 maj 2011

hur hade ni gjort

sitter och funderar på om en anorack i poplin med halv dragkedja framtill behöver något tunnt foder eller ej.

om inte foder, skall man vändsy sömmarna för att slippa ful insida? ....tänkte mig även reflexpaspoal i ärmskärningarna...

..eller skall man bara ha foder i främre oket som delas av en 20cm lång dragkedja??

hade tänkt klippa in en bild men det funkade inte nu, det är i alla fall modell 28 i ottobre nr 6/2008

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade nog fodrat, för känslans skull. Det är skönare med foder. Å andra sidan, har du tänkt att det ska gå att ha en tjockare tröja under, då kanske det inte behövs. Men det blir snyggare med foder, absolut.

KlaramedK sa...

visst blir det snyggare med ett foder! men det måste i så fall vara ett fint tunt foder, går inte med trikå/jersey för då blir det kaos om man har en tjocktröja under enligt damen på stoff och stil!!

...jag skulle ju vilja fodra med mina solhatts-elefanter, men vitt är ju inte så praktiskt...de finns numera med mörk botten, men 300kr i frakt känns lite häftigt!

...det här är nog varför det lätt blir UFOn...beslutsångetst!! ;=)

Hello sa...

Jag tycker nog att ett snyggt alternativ till foder skulle vara att klippa med 2 cm sömsån, overlocka alla kanter, sy ihop, klipp ner den ena sömsmånskanten till ca 0,5 cm, pressa sömsmånerna åt ena hållet så att den breda sömsmånen ligger överst, sy sedan en stickning från rätsidan ca 1-1,5 cm från ihopsättningssömmen så att den breda sömsmånen liksom låser in den smala och numera o-overlockade kanten.

Annars skulle jag valt ett vanligt blankt acetatfoder. Då funkar det med tjocktröjor under.