torsdag 21 februari 2008

dykfickor

I väntan på queen machine (som nu är on the road!) har jag tack vare Bibbi fått tag på cordura så att jag kunnat sy mina dykfickor igen, fick en beställning nästan direkt när jag annonserade på dykarna.nu, och det är ju toppen för = lite klirr i kassan! jaja, inget som alla som syr barnkläder intresserar sig för, men jag har inte haft så mycket beställningar på barnkläder, hoppas det blir ändrign på det snart!

Annars har det varit som julafton hela veckan, i måndags fick jag corduran, i tisdags kom en låda med overlocktråd och lite smått och gått från Bibbi, ...sedan har jag med spänning följt Teas maskins resa...det är såå kul att vi skaffat samma maskin! Jag drömde tom härom natten att en engelsman knackade på dörren och levererade min maskin, hahaha!! ...men riktigt så snabbt går det ju inte. tänk jag hade haft min maskin här nu om jag inte hade beställt några små extra grunkor som det var 1v leverans på till min dealer!

ikväll har sambon varit på 60-års kalas och lilleman gick och lade sig snällt vid 19, sedan har jag sytt några fler kallikå-flygplan, men min nyligen servade maskin gnisslar så jag vågar inte fortsätta sy nu...jag är verkligen trött på att lämna in maskiner på verkstaden....

7 kommentarer:

KajaDesign sa...

Jag tycker att man ska sy allt som man tycker är kul, eller sådant som hjälper en att finansiera sin hobby. Själv tar jag beställningar för att "betala av" min overlock...

Och på något sätt så är det så att man ändå hamnar på det man är duktigast på till slut. Då går det fort, är roligt och resultatet blir bra.

//Kaja

Anonym sa...

Kaja är klok som en bok, tycker jag. Kan bara instämma.
/June på www.junebacken.se

KlaramedK sa...

visst är det så!...fat nu har jag sytt så många fickor att de är rätt trista att sy, alltid svart...men de går per automatik och jag är alltid noggrann/perfektionist när jag syr och säljer!

Anonym sa...

Dykfickorna - är det sådana som man kan ha vikter i?

KlaramedK sa...

hej anonym!
nej, vikter bör man helst ha i ett vanligt bälte...inget mjukt med blyhagel heller...farligt farligt om det går hål på och man är på djupet.

Dessa fickor smackar man fast på torrdräkten som oftast saknar benfickor. sedan har man allt man behöver i dem, fastsatta i en snodd i en av öljetterna på sidan. (linrulle, linpilar, lyftsäck, sax, anteckningsblock, extra mask mm mm)

Dyker du eller? :=)

Jes sa...

Smarta dykfickor. Vilken lust jag fick att dyka när jag läste om din dykfickor, det var nog 10 år sen jag dök.

KlaramedK sa...

Va' kul att du oxå dyker/dykt en gång i tiden...nu är det lika många år sedan jag dök som jag och B varit tillsammans...hmmm vilken slump?!