tisdag 26 februari 2008

FLAXOFLOT


Från nos till stjärt är planen ca 30cm


Nu är min flygplansflotta "FLAXOFLOT" första editionen klar...sånär som på pilotens ögon och halsdukar! Ett av planen skall snart lyfta mot norge (om min norska väninnan vågar komma hit till helgen...så som jag snörvlar, hostar mm...har nog snytit upp en limpa näsdukar snart!!)
D1:an är tillbaka, tydligen var det inget allvarligt gnissel, bara matarplattan som behövde smörjas lite någonstans....konstigt men sambon fastnar alltid hos fransson och fredriksson, det är väl mest fredriksson som står för snacket! ...han var väldigt nyfiken på min pfaff 10-trådiga, de pratade om den sist oxå men då hade jag inte beställt den. Nu skulle Fredriksoon kontakta danskarna för att få alla servicemanualer mm mm (undrar om han förutsätter att den skall komma in på service/lagning snart eller?!). kanske kanske kan man få en manual/instruktionsbok på danska oxå (ev finns en på svenska men den hålls det hårt i!)...som skåning är man ju ganska hemmavan vid danska....men vem vet vad 2 år i tokholm kan ställa till med?! (fast igår när jag kände mig för ynklig och snörvlig kollade jag lite på Anna Phil på tv, nu när vi faktistk har en tv...fast jag tröttnade, redigerade lite på mina bloggar istället!)

14 kommentarer:

Carolina sa...

Vad fina flygplanen är!
Finns maskinen i Danmark?

KlaramedK sa...

tack tack, enligt sambon som snart är kompis med gubbarna på symaskinsverkstaden så är pfaff ett mycket större märke i danmark, och ja ghar för mig att den säljs där...kolla pfaffs hemsida och välj danmark....om det nu är den 10-trådiga overlocken du frågar om! ;=)
..man gör ju sällan en bra affär i danmark nuförtiden!
Däremot i england, svårt att säga vems deal som var "bäst" av Teas och min, jag tycker i alla fall att jag fick vääääldigt mycket bra saker på köpet till ett lägre pris än vad jag tror hon betalade. kolla in min länklista "the sewing center"

Frida sa...

Åååh! Vilka häftiga flygplan! Kan man ta ut piloterna också? Kalikåmönster?

Carolina sa...

Tack Klara!
Jag kunde inte hitta den på hemsiadn det var därför jag frågade. Min tanke med Danmark är ju just det att det är väldigt nära, jag bor i Skåne.

KlaramedK sa...

Frida: japp, piloten kan tas ut...alfred tycker det är såå kul att dra ut den och skalra lite med den (har en liten 11mm pingla i sig från panduro)!!

Carolina: sorry, de verkade inte ha så stort overlockutbud, skumt! du får komma förbi tokholm! ;=)

Elise sa...

Fast jag vill ju ha mer enn et plan med till Norge! Helst skulle jag villa ha alla...

KlaramedK sa...

självklart kan alla flaxoflotplanen flyga i formation till fornebu (?)!

Änton sa...

Hej!

Otroligt fina flygplan!! Skulle du kunna tänka dig att sälja ett till mig? Vi har precis fått tillökning i vänkretsen och jag vet inte vad jag ska ge den lille parveln. Dina flygplan är ju en jättefin present! Jag hade gärna beställt kläder av dig också, men mamman till den lille har jobbat som inköpare på Lindex barnavdelning, så kläder är det sista han behöver.

Kram och puss från Lund!

KlaramedK sa...

Änton, självklart kan jag det, maila mig vilken färg på planet, mönster på vingarna mm du vill ha så fixar vi det!

man kan även göra mobiler av dem att hänga över skötbord/säng osv!

Anonym sa...

Jättefina flygplan! Var har du fått tag på regnbågsvelouren?

KlaramedK sa...

all velour är köpt på Kalikå i gamla stan här i tokholm, dyrt men det går inte åt så mycket och kvalitén är super...den är visst svensktillverkad, därav priset
(enfärgad: 200kr/m, prickig 260, randig 220)

KajaDesign sa...

Men jösses vad fina! Hoppas att inte sonen ser dessa för då kommer han att kräva att mamma syr ett helt gäng. Eller ännu hellre, syr ett gäng rymdraketer eller något annat som det inte finns mönster till....

Tittade på dessa (eller något liknande) ur en Kalikåbok, men det såg VÄLDIGT avancerat ut, så jag sydde en drake i stället... Det var rätt så pilligt det också...

//Kaja

Elise sa...

nu har det ene flygit til Førde (västkusten av norge), det andra til Tromsø (norra norge), et till andra sidan av stan och det fjerde fins fortfarande här hemma hos mig:)

jätteglada har dom blivit alla som har fått dina snygga plan!

KlaramedK sa...

Behövs det förstärkning i flygplansflottan är det bara att hojta till! =)