fredag 28 mars 2008

askungen...

Denna min fina, häftiga, egen ritade, sydda, sprättade, sydda trench är min "askungeklänning". Kommer jag någon gång få tid att sy klart den...eller den är ju klar förutom att jag inte sytt knapphålen för att jag tänkte att jag måste sprätta av innerfodret, och sprätta framstyckena så att jag kan stryka fast lite styvare vliselin/mellanlägg eftersom krage och slag inte blev så styva som jag önskade när den var "klar."....suck....om jag ändå hade några av Askungens duktiga sy-möss som kunde "..sy och sprätta...." det finns en stor mental spärr att börja sprättarbetet mm eftersom jag vet hur lång tid den tog att göra, kanske har spärren vuxit oxå!!

...nu hinner jag mest med barnkläder, flygplan och dykfickor...typ projekt som inte tar en vecka...för det var väl tiden som gick åt till denna skapelse med allt inpassande och sprättande eftersom jag hade min gamla maskin som inte kunde sy så snyggt, kass trådspänning!

11 kommentarer:

Hello sa...

Åh, vad snygg! Fatta att du blir vårens coolaste om du gör färdigt den!!!

Lycka till! :)

KajaDesign sa...

Jättefin, den MÅSTE du ju bara göra klar!! Annars så får du skicka den till mig så får jag stajla runt i den i vår...
//Kaja

Anonym sa...

Ursnygg! Och vad är väl en vecka mot en bal på slottet?? ;)
/June på www.junebacken.se

Elise sa...

kult å se denne! gode minner om skånska sy-camps...

Katatrina sa...

Var ute och kollade runt och hittade din sida
Oj så mycket fint du har sytt
Lämnar ett avtryck att jag vari här

katarina

KlaramedK sa...

Tack för uppmuntringarna, nog vill jag få den klar, men nu har jag ju ett midjemått på runt 1 meter, hahaha!! svårt att göra provningar då...men det är ju klart knapphålen är det minsta arbetet! ...men förra året tog det till slutet av sommaren innan jag återfick mitt midjemått!!

Elise, varje gång jag öppnar garderoben den hänger i tänker jag på våren i skåne och våra besök på SoS, fika på institutionen mm mm. Det var en kul vår!! =)

Petra sa...

Tack för paketet!!! Var och hämtade det igår, men internetet var inte på min sida då så jag kunde inte höra av mig till dig och tacka!

Hjärnan arbetar för fullt på hur dessa guldklimpar skall förädlas.

Vi hörs!!

Kram,kram

Lilla hund sa...

mycket möda för fantastiskt fint resultat!

KlaramedK sa...

Ja det stämmer bra det, ...har nästan funderat på om det är enklare att sy en till än att sprätta och göra om slagen....sprätta är ju aldrig kul!

Maria sa...

Men så fin! Den där bara måste du ju göra klar.

rino sa...

oj vad fin!!! Jag vill också ha en vårjacka, tyget är bestämt men jag velar mellan två modeller. Vad sugen jag blir på att komma igång när jag ser din!!! Varför ska bara barnen få ha en massa färger? GÖR KLART:-)