lördag 4 oktober 2008

uggletröjor

Mitt lilla troll, Alfred, poserar i nya tröjan...blir säkert skitig direkt men va gör det om man är snygg när man kommer till dagis?!
Tillbaks vid symaskinerna igen! Härligt!! före alla dagisbaciller klippte jag ut ett gäng tröjor eftersom det är inte mycket jobbigare att sy 5 än en......sen kom alla förkylningar, och ett trevligt avbrott med syhelg med en kompis...vi sydde utklädningskläder (kommer snart lägga ut bilder när allt är klart) ...mer dagisbaciller, sjuka barn och mamma...
jag fick helt enkelt sy lite här och lite där med lång tid emellan. Denna senaste tröja sydde jag klart igår kväll när jag hade tid och ork...ville inte gå och lägga mig när klockan var 00:30!


Maskinval: Pfaffen/overlocken till det mesta.
Tillbehör: Använde min skojiga bandkantare för 40mm remsor till halsringningen! Det gick strålande! Sydde fast den med smal tvillingsöm/täcksöm och med differentialmatning på 1,5, stygnlängd på 3,0.
Material: marinblåa ugglor från Jofotex, Mudd från SoS
***********************************
...till ett kalas sydde jag klart Nilsens testtröja så att han var fin i alla fall!
En raglantröja med vanlig mudd i halsen (kommer aldrig ihåg om denna typ kallas muddrullå eller något annat...), t-shirtmodell i alla fall! Att jag gjorde så här var för att jag skulle testa om det gick att få över lilla söta huvudet eller inte utan några knappar i halsringningen...och det gick!

Maskinval: overlocken till det mesta, D1an till att tråckla det jag sedan syr på pfaffen(overlocken)
Mönster: ???? det kommer jag inte ihåg nu, men jag tror att det kan vara ett gammalt ottobrenummer med omlottröja som jag modifierat till heltröja.
Material: ugglor från Jofotex, mudd från Stoff och Stil

3 kommentarer:

Hello sa...

Härliga ugglor!

Muddrullå är det som blir när du kör med bandkantaren. Om man kör "manuellt" syr man först på räta mot räta, viker över mot avigan och syr fast med tvillingsöm eller annan elastisk söm.

Nedre bilden har helt enkelt bara en muddkant.

Bustråden sa...

Fina, det viktigaste är väl att de är rena när de kommer, sen är det ju meningen att de ska vara "använda", blir spännande att se vad du sytt mer och att se på utklädningskläderna när de är klara.

Anonym sa...

Gud vilka tjusiga tjöjor du syr! Jag måste genast beställa av dig! det är väl mail som gäller då eller hur?!
/anna