måndag 11 maj 2009

pösrumpa

Ännu en pösrumpa har sett dagensljus! Även denna fick flytta in hos nyblivna 3 barns mamman som jag bloggat om här och här. Ett alternativ till de två små oprövade klänningarna, glömde dock bort att sätta en liten minificka på magen!


Eftersom syskonens kläder var sydda i blåa flodhästar så vardet givet även för denna, men jag kom på att det kanske var en lite pojkig färg för en liten tjej.....det är ju ofta så med minimänniskor, de blir ju bedömda efter färgen på kläderna (...jag har haft en röd filt till lillbus, som blev kallad flicka på bb) så jag funderade på om jag kund göra den tjejigare genom att göra smalare axelband på den, så jag tesade.


Material: blå/turkosa flodhästar samt lycramudd från Jofotex
Mönster: eget
Metod: overlocken till att sy ihop och bandkanta med, symaskinen till att tråckla ihop allt, worcrafttång tll att sätta fast ryckknappar + stor tung hammare för att banka fast lite extra. Vid bandkantningen valde jag enkel kedjesöm för jag tycker det blir snyggast på et så här litet plagg!
Resultat: tycker det blev lycat med smalare axelband, lite tjejigare kanske! Valde att ha två han-knappar på framstycktes axelband, och tre hon-knappar på baksycket för att kunna variera storleken bättre...men eftersom detta är en prototyp så kan det hända att jag i fortsättningen bara har en hanknap och två honknappar, vi får se vad mamman tycker. Jag är i alla fall nöjd med utseende och designen!

Exra: har ni sett att äppelträden blommar!?!? jag blev förvånad när jag var ute i solen i lördags! har det inte gått fort i vår?

3 kommentarer:

Anonym sa...

UNDERBAR!!!

Monica Therese sa...

Den var skikkelig tøff!! Takk for masse inspirasjon ;)

KlaramedK sa...

Jag hoppas få några bilder på denna med bebis i också!!