torsdag 17 december 2009

mina små tomtenissarFör en vecka sedan var det lussevaka vid symaskinerna....nog trodde jag att jag hade gott om tid på mig att sy nya nissekläder till barnen...men jag blev klar med lillbus förändrade luva klockan 01:10!!

Det hela började egentligen med pepparkakskläder....men jag hade för lite brun interlock till tröjorna, och så fick Lillbus pröva storbus gamla tomtekläder från förra året, kläder som storbus helt plötsligt inte vill ha längre! MEN när lillbus fick på sig dem DÅ skulle ju storbus ha likadant och luvan med!!
På onsdagen klippte jag ut nya tröjor och nya byxor. Tröjorna blev i finribbsfynd från Ohlssons sommarrea, och byxorna till Storbus fick bli i matchande mörkröd stretchfrotte, i mitt modifierade 70tals mönster. Allt fick gråa muddar, tröjorna fick långa uppvikningsbara muddar i ärmsluten, och bandkantade i halsen. Eftersom det var så finribbigt och töjbart tyg ställde jag diff.mataren på 2.o och det blev bra.


Storbus med luvans stooora boll i ena handen och mjukisråttan han fick i adventspresent från dagis. Lillbus skulle inte ha luvan på när mamma kom med kameran....och fjärrkontrollen var ju spännande!När jag satt och sydde på kvällen sa jag till sambon att vilken tur att jag har allt hemma....men då hade jag glömt bort att luvorna oxå skulle ha grå mudd! hjäääälp liksom, men efter att ha rotat lite i velourbitarna hittade jag några bitar mörkgrå velour som fick bli mudd till luvorna.

Jag gjorde även två garnbollar till mössorna, det tog bra lång tid men jag rationaliserade och tog 6 dubbel långt garn och virade på bollmallarna.

Lillbus fick ha på sig pösmuddbrallorna jag sydde för två år sedan till storbus när han var liten parvel och skulle följa med mamma till jobbets luciafirande.

Resultatet blev i alla fall väldigt lyckat och barnen fick många fina kommentarer om sina luvor och kläder, och det är ju kul att kunna glänsa lite på östermalm med egenkomponerade tomtenissekläder!

....skönt att lämna tillbaka pepparkakskläderna jag köpte i nöd nödlösning OM jag inte skulle hinna sy!! :=)

5 kommentarer:

RÄVENoRÄKAN sa...

Härligt med snö som fotobakgrund! Vilka mysiga mössor med garnbollar, det hade jag nästan glömt bort att man kan göra. Läckert med grått också till det röda. Tur att det fanns lite av varje i syförrådet :-)

KlaramedK sa...

Visst är det tur att man har ett djupt förråd ibland!! :=)

Snö är härligt så länge man inte får det innanför kläderna!! ;=)

Hello sa...

Så fina de blev!

Åsa sa...

vilket jobb du lagt ner! jättefina dräkter, framför allt luvorna!

KlaramedK sa...

det var jättekul att göra garnbollar till luvorna....men det är bra med lite tid på sin sida till nästa gång!!