måndag 11 januari 2010

skoskydd

På dagis slaskar det!
Det är nämligen så att personalen gett upp, och tagit bort alla blåa skoskydd, för de går bara sönder direkt och allt slask och sten kommer in i lokalerna, inte så kul helt enkelt!!

Idag kom jag på när vi traskade till förskoan att "varför inte sy i tåligt material, tex akrylatväv"?!

Nu är det gjort!
det blev 3 par, kanske blir det fler, de var både enkla och skojiga att sy (för att de gick så fort!).


Resultat: tja, skosydd är ju alltid skoskydd!! Men dessa ser ju lite roligare ut än alla "sjukhusblå"

Kanske borde man ha rund resår i dem i ställer för den ca 5mm breda jag hade hemma, och man skulle även kunna tänka sig att man hade en snörstopp för att justera resårtråden, och man skulle kunna ha regnklädestyg....men men eftersom de är en donation blir det inga lyxvarianter idag!! :=O

Tillägg: nu är de testade och igår var jga inte så noga med att stampa av mig snön, och jag satt stilla i en evighet och klädde på busfröna, då blev det lite fukt som kom igenom (nu har jag kängor med grovmönstrad sula där mycket fastnar....många har ju mer släta vinterpjuks) Idag stampade jag fötterna lite ordentligare och det gick suveränt bra!!

19 kommentarer:

Myssel sa...

Men så lustigt! Jag har ett sönderklippt blått skoskydd och en bit klippt röd-vit vaxduk på mitt sybord, som har legat där sedan före jul men inte blivit sytt ännu. Samma tanke som din!
Jag hade tänkt ha mina hemma i hallen för jag kommer alltid på saker att springa in och hämta just när jag snörat på mig skorna.

KlaramedK sa...

Det var lustigt!!
Ja, hemma kan man alltid behöva sådana med, märkligt nog så hamnar alltid hemmabehoven långt ner på listan över saker jag skall sy, måste bli ändring på det!

Hade det inte varit så dyrt med SoS regnklädestyg, som är lite stretchigt så skulle det nog bli super till skoskydd! :=)

Anonym sa...

Très cool!!

/Nini

Anna sa...

Wow vad häftiga, kanske något man ska sy, jobbar på en förskola och blir så irriterad när det är blött på golvet för att de j-la skoskydden bara går isönder. Ska ta ett blått sådant och klippa isönder, kan ju inte vara så svårt att sy, men gud så snygga :)

Anonym sa...

Jättebra idé. Jag retade mig senast igår på de blå skoskydden som alltid är trasiga.
/Klockarbarn

Karin sa...

Men vilken bra ide´!!

slår vad om att fler kommer härma dig nu, tihi!

OttoPippi sa...

Vilken KANONIDÈ!!!!!! Superkul med fräcka skoskydd ju!!!! Hur balla som helst och borde tex på en marknad sälja som smör!! Grattis till innovationen!

KlaramedK sa...

Hihi, tack för alla trevliga utrop!!

man kanske skall kontakta designtorget!

Fia sa...

Smart idé- på vårt dagis har de slutat med dem- bl.a. av miljöskäl..men det är ett aber att hela tiden ta av sig skor och gå i strumplästen i det blöta som ändå blir i hallen...inte så kul...så kanske ska man sy några såna här i något resttyg som ligger och skräpar på hyllorna...acrylattyg alltså, eller kanske hitta något på rea...Vore helt klart värt att donera till dem...:-)

Therese sa...

Bästa och snyggaste idén på länge.... Dessa blå förbaskade skoskydden är alltid, då menar jag precis alltid sönder när man ska ta på dem. Lycka till Klara med denna Idén, kommer att sälja som smör överallt!!! :-)

Botilda sa...

Klara (och Myssel)! Där har du ju en toppengrej! En sån där som man undrar varför ingen annan kommit på före dig för att den känns så självklar. Jag tar alltid av skorna eftersom jag är så mijömuppig... men det här var ju mycket mycket enklare och bättre.

Myssel sa...

De hade såna på vår förra förskola. De var "hemsydda" i galonbyxmaterial. Så det är därifrån jag fått idén. De var dock i den okäcka färgen marinblått. ;-)

Tänk så käckt med föräldrar i prickiga/randiga/blommiga skoskydd vid hämtningen. :-)

Anonym sa...

Det blev ju superkoola!! Beställer härmed en barnvariant till Elin som ju ska in till dagis 2 ggr/dag vid lämning o hämtning av lillbrorsan.

Ses imörrn!

Pamela

Anonym sa...

Det blev ju superkoola!! Beställer härmed en barnvariant till Elin som ju ska in till dagis 2 ggr/dag vid lämning o hämtning av lillbrorsan.

Ses imörrn!

Pamela

KlaramedK sa...

kul att inspirera!! :=)
så fort jag får hem min beställning så kommer det även varianter i regnklädstyg för försäljning! Nu tog jag vad jag hade hemma och det funkade ju!

Fangoria sa...

Hehe vilken grej, vad påhittig du är! Jag knölar också av mig skorna jämt...

jennie sa...

grymt fräcka! Grattis till den toppen idén!

Anonym sa...

va fina de blev. är det vaxduk?

Hanna P S sa...

Hej! Jag har använt mig av den här idén och skriver om detta i min blogg. tack! Jättebra tips!