tisdag 23 februari 2010

lektält....snart klart

Storbus skulle komma hem i lördags eftermiddag efter en vecka hos mormor, under fredagskvällen passade jag på att montera lektältets tak och väggar, samt sydde en massa vimplar att hänga under takringen.

En knop eller knut! jag lärde mig denna fiffiga modell i en seglaraffär när jag jagade tag på rep till upphängningen. Jag lärde mig även att rep håller för ganska mycket även om de inte ser så tjocka ut, detta håller för 1 ton!!
Den snygga stora metallöljetten kapade jag från en av sambons manchestergardiner som jag skulle sytt annan upphängningsannordning till för flera flera flera år sedan. Tur jag inte klippte av alla öljetterna och kastade bort dem, de går ju att återanvända fick jag lära mig när jag letade sådana här stora öljetter i lördags.

Ett av fönstren från insidan av tältet. Det var mycket slit med jeanstyget men jag är glad att jag inte gav upp, det blev toppen tycker jag, och hållbart för nog sticker busungarna ut sina blonda små huvuden och hänger i dem.
Alla fönster har gardiner, här är den upprullad och fastknuten.

Här var det fördraget!
gardinerna fästs med kardborre, egen lösning, så att man skall kunna byta gardiner vid behov! Än är det nog bara mamma som tycker det är kul, men barnen blir större och tycker kanske det kan vara roligt....fast det är ju två killar så jag vet inte hur pass det går hem!

ena sidan sedd från utsidan. Den stora Karlshamnsblomman fick vara med, jag har planer för den....ni får se senare, allt är inte klart ännu!

...vimpelraden under takringen, som oxå är i jeanstyg. Vimplarna är påsydda från utsidan pga att det var otroligt tjockt på vissa ställen när jag monterade tältduk, takringen och taket.

...tältet nästan klart, har bara provisoriskt knytit upp ena sidan genom att dra ett snöre genom fönstret, det kommer en finurlig uppknytningsannordning snart, liksom fickor på insidan och lite kul grejer på utsidan......jag kunde liksom inte bärga mig längre utan var bara tvungen att hänga upp tältet och visa på bloggen!! :=)

Mönstret är förresten från Stoff och stil, köpte det sommaren 2008! ...men jag har modifierat lite här och var, ...får kanske lista alla förändringar i ett eget inlägg, om någon tänker ge sig på att sy ett tält!

14 kommentarer:

Linda sa...

hihi, förstår otåligheten med att vilja visa för "hela världen" :) vilket projekt! hoppas pojkarna blir glada över tältet :)
Funderar på att fixa ett tält till min snart 3-åring. men det rör sig om nåt så enkelt som att spänna upp en tråd och hänga filt över, hihi ;)

Fangoria sa...

Vilket roligt tält det kommer bli!

Myssel sa...

Vilket snyggt tält! Betydligt mer avancerat än filt över soffbordet som vi haft. ;-)

Anna-Snoddas sa...

Ursnyggt! Vilket jobb! Vilka nöjda barn du kommer ha! :)

KlaramedK sa...

Tack för era kommentarer!!
Lilbus blev först lite rädd men springer ut och in flitigt och gömmer sig i alla möjliga lägen! Storbus sitter och myser och bläddrar i böcker....det är meningen att tältet skall ha belysning i taket om jag får till det!

filt över soffbord mm är ju något enklare att ta bort...detta tält vet jag itne var jag skulle göra av när de tröttnat... :=O

OttoPippi sa...

IMPAD!!!!!

mysigtdesign sa...

Wow, vad himla snyggt och smart! Ville också passa på att säga att du ligger i vår inspirationslista, för inspirerande är din blogg...

Frida sa...

Du är ju helt otrolig kvinna! Vilket jobb! Det är hur fint som helst!

Anki sa...

Ojojoj, vilket häftigt lektält!!! Hade nog inte ens tänkt tanken att göra det själv, men det gjorde du toppenbra!

Hello sa...

OMG vilket tält!!! Helt otroligt snyggt!

KlaramedK sa...

Ååå tack alla, det värmer i vinterkylan!

Det var inte såå himla svårt att sy, mycket att klippa ut men sedan gick det ganska fort när allt pill var klart! ;=)

Y sa...

där kommer grannskapets alla ungear vilja hänga. skitsnyggt!!

KroKKoFin sa...

Ojojoj vad mysigt. Ett sådant skulle jag nästan vilja ha i mitt eget sovrum :-)

KlaramedK sa...

Tack Y och krokkofin för era kommentarer!!

...det är väldigt mysigt inne i tältet, diodjulstjärnan lyser där inne, på natten blir det ännu häftigare!!