onsdag 17 mars 2010

loppmössaDet blev vår före jag hann sy en ny mössa till storbus som fått ha en förstor Pop mössa i vinter med tunn mössa under, ...stackars barn!!

Hur som helst så stickade mormor fina mössor till barnen förra våren, en enkel kvadrat hopsydd längst med en långsida och en kortsida, jag tänkte redan då att man borde kunna sy ihop den så att man kan få 4 horn istället för två. Så häromkvällen klippte jag ut mössa och testade sy till mig själv först och den blev jag nöjd med, kunde kanske varit någon cm längre så att det blev lite mer pös men den funkar som den är och färgen är vårig!!
trikå från e-slöjd.

Så fick tillslut storbus sin nya mössa, grå med stjärnor hade han valt ut så då blev det så! ...lillbus fick en i orange/blårandig velour med blå fleece på insidan. Jag köpte velouren förra året men den har mest legat och mognat, den passar suveränt bra till mössa i alla fall så det lär bli fler!
Storbus fick även en med fleecefoder och mer pös i än den första helt i velour....bilder kommer!

...varför kallar jag den för loppmössa?
-jo för att jag tycker den ser ut som en pappersloppa...sådana där man vek när man var mindre!

tillägg, det är absolut inte jag som kommit på idén, den har funnits i huvudet och jag blev full i skratt när jag såg den runt om på andras bloggar, så jag slog slag i saken och gjorde en själv...och nu kan jag knappt sluta! :=O

3 kommentarer:

tiina sa...

cool mössa! håller med om att det liknar en pappersloppa, så det var ju passande namn.

Syr du till vuxna med?

kram

tiina

OttoPippi sa...

Dessa mössor är underbara! Skithäftiga!!!!

Snygg tröja nedan också :-)

Hello sa...

Loppmössa istället för popmössa är ju klockrent :) Fina blev de!