fredag 12 mars 2010

ni som kan..


jag undrar om det är någon som testat använda ett tunikamönster till en tröja? jag har hittat ett raglanmönster i Ottobre (vinter/2007) modell nr 27 som jag funderar på att använda för att konstruera ett tröjmönster....har sytt den som tunika för ett år sedan och jag tror att den satt bra.
Borde det inte funka om man tar in vidden så att den blir rak i sidorna och korta av den?

Jag har totalt förälskat mig i raglan, tycker det är toppen, ingen axelsöm som sitter konstigt om tröjan är lite stor, snabba och roliga att sy. Har tidigare använt mig av ett raglanmönster jag hittade i ottobre 6/2008 med en hel del modifieringar, men nu har kidsen snart vuxit ur största storleken och jag behöver ett nytt bra raglanrecept så fort som möjligt.

...jag har ännu inte hunnit testa Meedoms mönster, men det kanske kommer så småningom.

5 kommentarer:

makrill sa...

Jag har bara gjort tvärtom :) dvs tröja till tunika. Men det borde ju fungera att göra om mönstret som du säger.

Jag har också snöat in på raglan. Syr bara det till min kille eftersom jag tycker att det sitter snyggast! Meedom kör jag på, en storlek mindre än vanligt och förlängd så blir det en toppentröja! Lycka till!

Anonym sa...

Jag har gjort precis så, tagit in på vidden och sytt en tröja till en kille och det fungerade fint.

Jag vet inte om det var jag som misslyckades med Meedoms raglanmönster, men på den här modellen verkar längden på ärmhål och ärm vara mer lika. Sydde i randigt tyg och mina markeringar fungerade så jag lyckades med mönsterpassningen. Gillar inte riktigt att sy i randiga tyger och få helt knasig mönsterpassning...

/Maria BV

RÄVENoRÄKAN sa...

Japp, det borde funka, ärm-isättningen borde vara den samma. Raglantröja i stl 104-146 finns i Ottobre nr 4, 2008, om du känner för att investera.
Håller annars med - raglan är toppen! Sitter bra och är enkel att ta på och av.

Katharina sa...

Har ingen direkt åsikt i ämnet då jag varken gjort det ena eller andra. Men däremot satt jag och kikade på den tunika du har i inlägget senast igår och funderade på om den var bra eller inte. Nu fick jag ett utlåtande - så bra! Tack! Och lycka till, meddela gärna hur du bestämmer dig för att göra.

KlaramedK sa...

Tack för era kommentarer! det blir nog en testkörning ikväll om jag inte somnar med kottarna!!

RÄVENoRÄKAN, tack för tipset, tror jag har den tidningen hemma faktiskt! Passar mönstret utan att justera bredden? ...jag brukar alltid ta en storlek mindre på bredden och förlänga det en storlek nertill för att de flesta ottobre(d) mönster skall funka till mina killar!
...nu skall jag sy till normalt byggda killar!