måndag 1 mars 2010

tuff tuff tuff...


För en tid sedan satt jag och bloggsurfade och hamnade på tilde textils blogg, hon hade sytt en blå tågtröja och storbus utbrast DEN VILL JAG HA MAMMA! Det blev en tygbeställning och till sist även en blå tågtröja. Jag har en brun/orange på gång som skall matcha storbus beställda byxor i oranget, men när ha såg att lillbus skulle få en i blått tyg ville såklart även storbus ha en likadan!
Sagt och gjort, fram med sax och tyg och slänga i hop en till tröja!Att klippa ut och syihop går relativt kvickt men pillet med muddarna tog tid, jag är dock mycket nöjd med resultatet. Testade mitt nya sätt på pyjamaströjorna och blev nöjd så det blev handpåsatt mudd för hela slanten!

Jag funderade en stund på vilken färg jag skulle ha på mudden, vitt är snyggt men ack så opraktiskt, i alla fall för mina busfrön! Lillbus fick röda muddar, snyggt men kanske lite tjejigt, så testade jag marinblå 2x2 ribb till storbus och det blev supersnyggt tycker jag även om det blev ytterligare en färg så ramar det in både tröja och storbus ansikte.
material: ribbmudd och tågtyg från jofotex
mönster: modifierat ottobre, rille t-shirt.
Resultat: Två glada barn! Bättre än så kan det knappast bli!! ;=) och tröjorna satt som en smäck, lagom vida/smala och lite längd i dem så att de kan växa i tröjorna utan att tröjorna ser för stora ut. Jag tror faktiskt jag skulle kunna säga att jag älskar raglanmodeller!!


...tröjorna invigdes på spårvagnsmuseet eller vad det nu heter, trevligt ställe som vi kommer besöka fler gånger, förhoppningsvis är inte alla biljetter till det lilla tåget slut då!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Snyggt!! och gulliga ungar!

Titti sa...

Supersnygga tröjor!!