onsdag 23 januari 2008

mössor


Kors i taket! Två kvällar på raken som någon knoppat in före 19:00!! Underbart!!

Började klippa och sy på två mössor i kallikå-prickig velor, en till lilleman och en till en liten prommenadkompis...sydde efter mönstret som hette 45cm eftersom jag trodde den skulle passa små gulliga huvuden med den storleken, men oj va de blev enorma, typ 49/50cm!! ...och dessutom kom jag fram till att det inte alls blev snyggt att ha hela mössan i stora prickar. Passade på att ta en tur till tygaffären efter vårt bvc-besök idag och införskaffade lite småprickar! Blev nöjd med utseendet nu efter att ha sytt in lite till på mössorna och fixat till dem...hoppas bara att de passar! Funderade på om jag skulle ha rött med svarta småprickar och gammelrosa med röda prickar på till flick-mössan....men det blev hel-rött denna gång tillslut...kommer inte ihåg om rosa går hem eller ej!

imorgon blir det dokumentering av skapelserna och kolla passformen...spännande! ...tänker ju inte sy om igen, då blir det sy nytt!
-----
ps. provade mössorna imorse på Alfred och han blev jättesöt...men av någon anledning vill han inte ha mössa på sig innomhus och tar av före man hinner ta ett kort!

2 kommentarer:

kajadesign sa...

Jättesöta! Tycker att den röda hade blivit jättefin som nyckel-pigemössa. Undrar om det går att snickra ihop ett mönster på sånt...

//Kaja

KlaramedK sa...

Tackar! Nyckelpigemössa...hmmm...hänger nog inte med förutom färgen och prickarna!