torsdag 28 februari 2008

Att köpa symaskin...

Hur gjorde då jag när jag beställde min maskin, en pfaff 4874 10-trådig overlock? Säkert är det några som läst och följt med spänning hur Tea gick till väga. Här skilljer vi oss ganska mycket! Jag har suktat efter overlock i en evighet + lite till, men nästan alltid snöat in på Husqvarnas Huskylock 936, för att den är den mest automatiska de har (differentialmatning mm), men så kosatr den en hel del, tror det är 13,500 utan kampanjer. Jag har alltid tyckt att det är ganska mycket pengar för en maskin som kan "så lite" endast 16 sömmar. I höstas bestämde jag mig för att ta reda på overlockutbudet hos några kända tillverkare, kollade på nätet och i affärer, pratade med handlare och frågade om råd på sysidan.
Jag visste i alla fall att jag inte ville ha en maskinpark, så maskinen var tvungen att kunna sy båder täcksöm och vanliga traditionella overlocksömmar. Tillslut var det bara pfaff och husqvarna kvar, (även de som har snyggast design anser jag....viktigt till viss del eftersom jag skall titta på den en hel del!).

I en fancy pancy broschyr från pfaff hittade jag så maskinen som verkade kunna ALLT jag ville, och som var en utmaning i sig, eftersom den inte säljs i norden! (och säljarna var ganska ovilliga att ens kolla om det gick att ta in ett enstaka ex!). Efetersom pfaff är tyskt så surfade jag på tyska sidor efter mer info och pris på maskinen. Det bästa priset i tyskland på nätet var 1545 eur. Även det ganska mycket men maskinen har dubbelt så många sömmar som huskylocken, och framförallt den hade mina efterlängtade täcksömmar sk "topcover-sömmar" med ett resultat som ser snarlikt ut på avig och rätan om man så vill det.

När jag för snart en månad sedan bestämde mig för NU skall jag leta efter en sådan maskin, googlade jag och började kolla priser och jämföra. Ganska snart insåg jag att det var i england man kunde få de bästa priserna! hittade tillslut två kandidater som hade bra priser och som var stora på pfaff: 1) The sewing center/ direct sewing machines 2) Sewmaster.
Blev via min blogg tipsad om att Thea oxå var på g med att beställa en likadan maskin, så jag kollade hennes leverantör med: 3) sewing machines direct.

Så började dealandet fram och tillbaka, kors och tvärs!
Jag hade fått reda på Teas deal och testade så att ge bud till de olika handlarna. Jag kollade oxå i tillbehörskatalogen på olika tillbehör eftersom jag ville ha någon liten grunka med i priset förutom frakten! Ganska snart övergick jag till att endast deala med mina nr 1 & 2 handlare (se ovan) eftersom de gav ett ännu lägre pris än det jag visste att Thea gett. Tillslut valde jag att slå till och handlade från "Chris" på The sewing center/ direct sewing machines. (fick dock samma deal hos "Mark" på Sewmaster, men Chris verkade mest ärlig och villig att tillmötesgå mina behov...dessutom var han den första som jag började deala med och var snabbast på att svara på mina mail!
(OBS, detta är lite kul, för det var bara nr 3 som erbjöd saxar och tråd som "free bees" om man köpte av dem, nu efter att jag har dealat med 1 & 2 om free bees så erbjuder de oxå detta!!)

Eftersom jag hellre ville ha och tror att jag behöver tillbehör bättre än en massa tråd (av vilken kvalite? ...köper hellre från Bibbis textil eftersom hon själv använder denna tråd, och att jag kan välja färger!) så ordnade Chris det till ett bra pris. Fick några tillbehör med i priset, frakten (=£40) och 20% på extra tillbehör/pressarfötter. Kollade nämligen här i sverige och på vissa av tillbehören var priset nästan hälften i england, så 20% på det var ju svårt att motstå, även om det blir en större summa att betala på en och samma gång, så passade jag på när jag nu fick denna kanondeal!

Sedan var det klart!! =)
..den långa väntan började eftersom några små grunkor jag skulle ha tog en vecka att beställa till butiken i Battersea, men nu är den sååå nära, kommer imorgon hem till dörren!! =)

3 kommentarer:

Carolina sa...

Tack för att du delar med dig!
Snart har de kanske en beställning till från Sverige ;)
Väntar med spänning på diin recension av maskinen :)

KlaramedK sa...

självklart! så slipper du och ev övriga att googla mm mm i dagar för att hitta bästa försäljarna mm!

Chris på The sewing center hälsar alla som vill handla att om man inte vill ha tråd och sax på köpet utan något annat så kan han ordna en personlig deal som man skall vara nöjd med!

Nuttan sa...

Åh, kul!
Vilka pressarfötter etc ingår som standard? Vad kunde man byta trådarna etc mot istället? Har precis blivit erbjuden 945£ inkl. sewing kit och trådar. Är inte heller särskilt sugen på kit eller trådar. Men däremot har jag sett Mååånga pressarfötter som jag skulle vilja ha. Är det några som du särskilt rekommenderar eller som du tycker är onödig?
Annat tips om dealandet? Jag "fick" inte Chris som säljare. Kanske min "kille" inte är tillmötesgående som "din"?
Väntar med spänning blandat med otålighet på att få till en bra deal och äntligen få hem maskinen.