onsdag 27 augusti 2008

elefantklänning "Märta"


Resten av en beställning jag fick av en vän familj är nu klar! Bankade i tryckknappar efter frukost eftersom jag tycker inte de sitter tillräckligt fast med bara "whitecrafttången" (?) trots att jag har starka händer och bra grepp.
...passade även på att banka på tummen oxå, säkert bara för att jag tänkte "akta tummen", blir säkert en blå nagel, ont gjorde det i alla fall, ...så ont att sonen började gråta!!
Material: retroelefanter från Jofotex, knappar från SoS, muddväv från...hmmm tygförrådet
Mönster: "egenmodifierat", skulle använt ett från ottobres senaste nummer men jag var skeptisk så det blev en klänning av ett 70-talsmönster som egentligen är för hängslebyxor. gjorde den lite halvlång för jag tycker inte att barn skall ha muskort, hahahaha!! ...så har unga damen något att växa i oxå! Eftersom beställningen gjordes utifrån ottobres lilla västklänning med ficka på magen, så gjorde jag en egendesignad liten magficka med.
Maskinval: overlocken till det mesta, använde söm nr 13, 3-trådig smal flatlocksöm (70-36-70) för att sy sidsömmen och nr 2, 2-nålars bred täcksöm för att lägga upp den nertill samt mudden på fickan. Muddkantbanden upptill gjorde jag dock på traditionellt vis och sydde fast med tvillingnål eftersom jag inte ville riskera att behöva sprätta en massa om det skulle bli tokigt med overlockens täcksöm. Det är just de snäva svängarna som jag "fegar" för, men jag har en testklänning på G som jag testar min bandkantare med!
Resultat: himla nöjd! prövade den på min A i morse och han var jättesöt i den! ;=) Även nöjd med mönsterpassningen av fickan samt designen av den!
Nytt för mig: att sy en klänning, och att inse att det tar längre tid än vad man tror att sy ett så här tillsynes enkelt plagg...men det är extra pill med detaljer som en ficka tex!

2 kommentarer:

Susanna sa...

Superfin klänning!!!! Den här måste du verkligen vara supernöjd med!!!

Jenny sa...

snygg!!