tisdag 16 februari 2010

lektält....fortsättning


nu är fönstrena i jeanstyg monterade i sidoväggarna. Mycket pill och precision krävdes och jag funderade varför jag valde jeanstyg när det var tjockt att sy. men det gick bra, inga nålar bröts av och jag är hyfsat nöjd med resultatet.

Självklart gick det inte att följa beskrivningen när jag skulle montera fönstrena! Så här gjorde jag: inner och ytterfönstrena syddes ihop räta mot räta, pressade ut sömmen och vek till det ena fönstret så att det låg exakt ovanpå det andra fönstret. Sedan klippte jag ett hål i sidan på tältduken, jag flyttade även fönstret 25 cm pga att jag kommer ha ett överlapp på 25cm framtill vid öppningen av tältet. När hålet var klippt satte jag i fönstret, lätt som en plätt, nålade fast det och sydde fast allt på en och samma gång!

nu har jag även sytt ihop alla 3 sidstyckena och har lite små fix kvar...men jag börjar se ljuset i tunneln!

fortsättning följer...

4 kommentarer:

Hello sa...

Kul att få följa! Ska verkligen bli spännande att se hur det blir!

OttoPippi sa...

Ena knodden här hemma "beställde" ett lektält igår.... Jag tror jag köper ett :-). Jag är så impad av ditt projekt. Skall bli jättekul att få se resultatet sen...

KlaramedK sa...

hahaha, köpa ett är ju enklare och snabbare, säkert mycket billigare....men inte lika originellt!! ;=)

busungarnas pappa och mormor undrar om det inte är så att det egentligen är busungarnas mamma som mest vill ha ett lektält att sy på...fniss...

Nette/Rostis sa...

coolt, det är ju alltid roligt att sy något annat än vad man vanligtvis pillar med, en utmaning liksom, skall bli så kul att se när den blir färdig!