torsdag 18 februari 2010

stadsbiblioteket i stockholm...grrrrr

skulle förra veckan gå till mitt lokala bibliotek och låna lite burda tidningar....fanns de? nej, men i alla förorter fanns de och de var flitigt utlånade, men stadsbiblioteket hade så dit kunde jag gå eftersom de inte fjärrlånar tidskrifter i den här staden!!

sagt och gjort, jag var förbi annexet idag, fick jag låna tidningarna?!
nej, "vi lånar inte ut tidskrifter" var svaret jag fick av den otrevliga snorkiga damen bakom sin dataskärm!!
det var tydligen såå bökigt att låna ut tidskrifter fortsatte hon, ...ok, på vilket sätt är det bökigare att låna ut tidskrifter jfr med böcker och VARFÖR lyckas alla andra bibliotek låna ut sina tidskrifter?!
det kunde hon ju självklart inte svara på, bara satt där med hopsnörpt liten mun och sa att det måste vara något undantag.


Ytterligare en gång känner jag vilken glädje det är att bo i denna stora stad, sveriges huvudstad

3 kommentarer:

Hello sa...

Tjoho. Kul med folk som har hamnat rätt, liksom...

Men annars är det rätt bra här tycker jag. Efter snart 1½ år tillbaka i huvudstaden känner jag fortfarande ofta (!) vad vackert det är och hur fantastiskt bra jag trivs med att bo här.

Jo sa...

Oj. Och jag som nyligen lovprisade biblioteken i ett inlägg i min blogg.. Här i Gbg är de bra iallafall!. Var det ngt särskilt nr/modell du var ute efter? Jag har allihopa sedan ett antal år tillbaka, om du ville att jag skulle rita av ngt mönster?

KlaramedK sa...

Hello: som skåning kommer jag nog aldrig att förstå det sociala språket här i stockholm...eller den nonchalans som finns nästan överallt!
DET FINNS UNDANTAG MEN DE ÄR LÄTTRÄKNADE!! ...jag är väl färgad, efter 4 år i en av de drygaste stadsdelarna!

Jo: visst är biblioteken underbart bra överallt (om man inte bor i centrala stockholm!!) jag lånade flitigt i Lund tidigare...