tisdag 1 juni 2010

klänningsjakten fortsätter..

McCalls 8654 från 1962-1967

När jag nu har hittat ett tyg jag verkligen vill ha en klänning i så börjar jag såklart leta mönster till den. Självklart har jag hittat flera bra mönster men tyvärr är alla "out of date", gamla 60- och 70-tals mönster. Jag har bara hittat i liten storlek, byst 31 dvs 79cm och jag har 92cm i byst mått vilket blir 36 i amerikansk storlek...
(nedanstående bilder kommer från min samling bilder av coola klänningar, inte nödvändigtvis från någon säljsajt, jag har ingen kolla på var jag har lånat dessa bilder, hoppas att ingen gnisslar tänder nu! )jag lägger till lite länkar till vintage sajter jag har hittat för den som är intresserad.
http://www.lanetzliving.net/
http://vintagepatterns.wikia.com/wiki/Category:Half_Size
http://lotsofpatterns.ecrater.com/category.php?cid=137207
http://www.mystiquevintage.com/
http://www.etsy.com/shop/sassybydesign
http://betsyvintage.com/

11 kommentarer:

Jo sa...

Väldigt fina mönster! :) Jag är själv svag för 50- och 60-talsmönster och har samlat på mig en hel del, men tyvärr inget av de du visar här. Annars hade jag ju kunnat rita av det till dig!

Singh sa...

Många fina mönster, men visst är det trist att de äldre bara är var stl för sig...

Singh sa...

Många fina mönster, men visst är det trist att de äldre bara är var stl för sig...

lilla hjärtat sa...

Kan detta vara något?? Fick syn på den under en sybloggs vandring så här på kvälls kvisten. Lycka till!
http://moisyr.blogspot.com/

rino sa...

det första och sista har jag. Har inte hunnit svara på ditt mejl, men kommer:-)

Linda sa...

gillar alla mönstrena. bra! nu har jag mönsternummer att söka på :) Hittade det första via Rinos blogg men sen velade jag och tappade bort det, och det är lite krångligt att få fram igen. En annan är en tunnis nu igen efter att amning etc är avslutat så byst 31 blir perfa

KlaramedK sa...

Man kan spendera många timmar vid datorn och dregla över vintage patterns!! Detta är bara några jag har sparat...dum som jag var borde jag ha klickat på KÖÖÖP när jag hittat i rätt storlek...men det är ju som sagt svårt att hitta tillbaka ibland.

man skulle kanske ha en "vintage pool" eller "mönster-brev-klubb" eller dito, smörpappaer är billigt och beskrivningarna lätta att kopiera....

Hello sa...

Jag ska kolla min samling. Jag har fått svärmors mönster och tror att där kan finnas några som passar, både i modell och storlek.

KlaramedK sa...

LOVELY!! Allt som har byst 36inch eller 92cm är av intresse....annat i närheten oxå för den delen!

Linda sa...

"vintage pool" eller "mönster-brev-klubb" hade varit kanon, men frågan är ju om det är legalt...fast, jag tycker ju att det är som med allt annat. Hade vi känt varandra hade vi lätt kunnat kopiera men nu använder vi oss av Internet och posten för att det ska komma fram. Så länge man inte säljer kläderna efter mönstret tycker iaf jag att det är ok. man ska ju ändå göra egna mönster om man ska sälja så... och tusen tack för länkarna du la upp :)

OttoPippi sa...

Det är - som sagt - svårt med storlekar :-) :-) Stort lycka till med din klänning!!