lördag 12 juni 2010

vuxenkläder

Den senaste tiden har jag klippt ut en massa barn och vuxenkläder och sytt sytt sytt, så blev overlocken sjuk och åkte till verkstaden och jag klippte ut mer och ritade mönster....och sörjde bristen på overlocken, tänk va man blir beroende snabbt! ;=)

Här är i alla fall några av skapelserna, en giftgrön fordonsomlottröja i strlk 40. Jag vet dock inte om den kommer passa, tyget betedde sig ganska annorlunda mot när jag sydde i samma storlek till mig HÄR. Jag får hålla tummarna! I nästa inlägg kommer matchande tröja till tvillingmammans son bla.

Jag har även börjat klippa i mitt prästkragetyg, ganska många plagg blir det, har faktiskt blivit 3st tunikor, visar bara två här för de ser ju nästan lika dana ut bara olika storlekar! Det är meningen att de skall se ut som bilden nedan, vikt halskant med framillonband på avigsidan, men när jag skulle klippa ut till mig själv så glömde jag helt bort sömnsmånen i halsen pga att jag klippt ut ett gäng tröjor som inte skulle ha sömnsmån i just halsen så det gick av bara farten.
....räddade tunikan genom att bandkanta med vit muddväv, tog diff.matning på 1,5 eftersom tyget var tunnt och slidrigt och lite finribbat och jag vill inte ha en halsringning som går från axel till axel. Blev ganska nöjd med den vita kanten, blev lite snett på ena sidan för jag hade en liten medhjälpare!

Håller även på med min tredje "pintuck-klänning". Den första sydde jag julen 2008 men blev inte färdig före julledigheten....slutade amma och då passade den inte alls, den var i strlk 40. Så klippte jag ut en ny för ett tag sedan i strlk 38, sydde ihop den när min overlock var på verkstad....och den var oxå stor så den skall jag färdigställa till en vän. På G är således en i strlk 36, åtminstonde i fålldelarna, oket får nog bli 38 om mina simmaraxlar skall få plats. veet dock inte om jag skall hotta upp min egen med någon skojig ficka och kanske en krage...det är i alla fall sååå kul att sy vuxenkläder igen!


Mönster: ottobrewoman
Modifieringar: omlottröjan är en strlk 40 rakt av, endast förlängd 3cm nertill, En prästkragetunika är i strlk 40 rakt av, den till mig är strlk 40 med 2cm förlängt liv, den 3e är i strlk 42 med 3cm förlängning, 2cm i livet och 1 cm 25cm från nederkanten för att jämna ut förlängningen. Pintuck-klänningen är strlk 38 rakt av för knälång variant.

11 kommentarer:

Myssel sa...

Kul med vuxenkläder! Jag har också ett gäng tillklippta (sedan länge) som jag ska försöka få till. Blomtyget hittade jag på Ohlssons förra veckan, verkligen somrigt och fint!
Vad är det för tyg du använt till den nedre klänningen? Är det ett tunt jeanstyg?

Jo sa...

Vilka fina kreationer du får till! :) Det går ju snabbt att sy små kläder, men det är verkligen så kul att sy vuxenkläder så man får jobba lite mer med passform osv! :)
Jag gillade verkligen Pintuck-klänningen, ser ut att vara en perfekt sommarklänning!

Liza sa...

Jättefint alltihop! Visst är det kul med vuxenkläder? Jag har knappt några köpeskläder till mig själv längre, några linnen och så sockar såklart ;)

Prästkragetyget är riktigt fint, fast jag kommer nog inte våga göra nåt långärmat till mig själv av det utan det blir nog ett linne tror jag.

Pintuckklänningen såg riktigt somrig ut, ska du skippa ärmarna?

MESC sa...

Alla 'r jättefina, jag gillar den nerdersta allra bäst!! Toppensnygg, hos mig skulle det bli en sommarfavvis!

KlaramedK sa...

Hej och tack för era kommentarer!
Pintuck-klänningen är i en ljusblåmelerad bomullschanbrey, jätteskön kvalitet. Tror oxå det blir en av sommarfavoriterna om jag bara får till den i rätt storlek till mig!
Vill inte ha "tält looken"! ;=)

Liza: vet ej om jag skall ha ärmar eller inte till mig, denna skall få små korta ärmar

Singh sa...

Riktigt fina plagg. Vita kanten på prästkragen blev effektfull. Pintuck-klänningen "gifte sig" modell med tyg!

Krajamaria sa...

Vad roligt att se prästkragetyget uppsytt som plagg då jag fyndade tyget själv på Ohlssons i fredags. :) Är inne på samma linje som du vad gäller modell, får se när jag får tummen ur bara.

KlaramedK sa...

Tack tack!
jag tycker oxå att det inte blev så tokigt med muddkanten, tur det gick att rädda det fina tyget, skulle ju vara synd om det blev ett UFO bara för att jag missade sömnsmånen!

Krajamaria: det är bara att dra loss tummen, du kommer inte att ångra dig! ...och det går snabbt även till vuxna ;=)

á Yeliqa sa...

Oj vad mycket snyggt du har sytt till dig själv!
Jag har själv testat Pintuck-klänningen men blev inte riktigt nöjd med passformen. Jag känner mig som ett riktigt tält i den. Ev kommer jag att sy insnitt i midjan fram och bak för att få in den lite.

KlaramedK sa...

insnitt har det blivit baktill på den och jag har tänkt testa strlk 36 nästa gång, kanske får den vara 38 i oket fram och bak men fålldelarna blir i 36 och då tar jag nog bort 2 av vecken.

...eller kanske jag tar 36 och gör en förlängning upptill ovan bysten och i ärmen för att få plats med axlar...vi får se!

madebyelliz sa...

"Pintuck"-klänningen var superfin!! Vad skulle du ta för en om man bad dig sy upp en? :)

/Elliz