torsdag 21 juli 2011

Glad sommar!
Jaha, tiden skenar iväg! tvillingarna har snart hunnit bli 8 veckor!!
på den tiden har jag varit 4 barnsmamma några gånger, när de var 5 veckor åkte jag och twinsen x2000 lund-sthlm t&r samma dag, för att hämta hem de stora barnen och visa upp bebisarna på dagis för det ville Storbus och Lillbus!! Hann då även med att äta lunch med underbaraste Hello, som har blivit...ja, vad har du blivit för mig egentligen...som en storasyrra jag aldrig haft eller något dito...hon och hela hennes familj betyder i alla fall jättemycket för mig! :=)
Stockholm var soligt och fint, och jag kunde njuta av att faktiskt kunna GÅ i hyfsat tempo utan kulan och foglossningen...blev dock inget strosande, men det lär komma fler besök i hufvudstaden.
Det jobbigaste med att resa med 4 barn var den stora tvillingvagnen som typ inte går in på ett tåg!! Samt att SJ alltid skall få till förseningar så vi kom hem vid 2230 istället för 2045. Men vi fixade det bra och hade härligt umgänge och kunde knäppa barnens pappa på näsan för att jag visst fixade att resa och ta hand om 4 barn, sova lite, laga mat, aktivera barn osv osv!! Jag är ju FRISK igen, no more cysta i skallen, fatta det!!!! (har jag lust att trycka på en T-shirt!!)
Flera vänner har efter den bedriften kallat mig för "supermamma", jag vill inte ta sådana superlativ i min mun, jg tar ju bara hand om alla min älskade ungar, inget konstigt med det tycker jag!! MEN jag tror inte att barnens pappa kallas för något sådant av sin omgivning och det njuter jag av!! ;=)

Återigen är barnen hos mig utan sin pappa (ja, han har drällt här för att ta ut pappadagar för twinsen...som han nu vill ha GEMENSAM vårdad om, barn han ville abortera och skällt på mig ett antal gånger för att jag behöll dem och även suttit i rätten och klagat på det!! Fantastiskt, eller hur!?) ...ni undrar kanske varför ajg släpper in honom i min bostad osv, enkelt, det är för att han använder de stora killarna som utpressning! Det r ju viktigt att de får lära känna bebisarna och vara med oss så mycket det går....ni kan ju själva dra slutsatsen... samt att han vägrar gå med på sommarumgänge, nix, var 3e helg klänger han sig fast vid hela tiden) bara det att det går mest att vara pappa på kontorstid och lite på kvällen, nätterna är han inte här, när han kanske hade behövts mest, men jag fixar det oxå fast jag tycker ju att han inte kan ta ut pappadagar när han inte är här 24-7.
***
nåja, jag försöker fokusera på ALLA barns bästa och jag hade kunnat försöka vara en riktig familj igen om han varit intresserad av att stryka ett streck och gå vidare...men han har inte den förmågan och saknar kämparglöd mm....och han är kantigare än en fyrkant!!
***
Nu är alla barn med mig igen, vi har haft filmkväll, "blixten maskin" som de säger och popkorn! Inget tjat om att lägga sig och borsta tänderna som det kan vara på kvällarna.
***
8 veckor på söndag, knubbe väger 5,2kg och är 57cm lång, och lillan väger nu 3,6kg och är 53 lång och börjar bli riktigt söt (jag erkänner att jag har lite svårt för prematur-spinkiga-bleka bebisar..i alla fall om det är min egen!)

Mjölkstockning kan jag oxå bocka av, inte så kul med feberfrossa och ändå behöva ta hand om bebisar men de var exemplariska det dygnet!

skriknätter har jag oxå haft min beskärda del av...och oftast är det skiftskrikande på kidsen så tt hela natten går åt till att vara vaken men det är bara att vända dygnet själv och anpassa sig.

Nu kan jag oxå säga att jag verkligen verkligen inte ångrar att jag behöll dem, vilket jag kände några gånger den första tiden...men då älskade jag inte dem som jag gör nu! :=))

sist men inte minst, det är inte dubbelt så jobbigt med tvillingar eller ännu värre för att jag dessutom är ensamstående, ungefär samma jobb som med en fast fler blöjbyten och mycket mycket mycket mer kärlek!! :=)) <3

GLAD SOMMAR!!


8 kommentarer:

Singh sa...

Så fint att få en lägesrapport. Ortoligt strongt gjort att vara ensam med 4 barn på resa, men vad göra för att få träffa de älskade barnen. Allt gott till dig och de dina!

Popcorn sa...

Du är en kämpe. Jag tänker på dig då och då och det är alltid kul att läsa dina blogginlägg. Fantastiska du som håller fast vid kärleken till kidsen istället för att duka under av orättvisor.

KLOCKARBARN sa...

Härligt att höra att ni trots alla omställningar har det bra.
Kram på er och glad sommar själva

tösabiten sa...

Härliga nyheter och härliga barn!

Snyggt jobbat, du är verkligen en superwoman, medan barnens pappa i längden kommer blir den största superlosern.

Glad sommar!

KlaramedK sa...

Ja vad gör man inte för sina barn?! De är mitt allt!

Å tack underbara ni som finns där ute och stöttar och sänder fina kommentarer till mig! :=)

"superloser", bra beskrivning!! jag försöker tänka att "en dag kan barnen själva läsa alla dokument och bilda sig en egen uppfattning...." hoppas de åtminstonde förstår då att mamma alltid kämpade för att få ha dem hos mig....är nämligen rädd att efer snart ett år hos sin pappa och knappt hos mig, han medger inget sommarumgänge!!, så kommer TR döma till hans fördel med någon puckad kommentar som at de har bott där nu och det verkar funka så de får bo kvar.....jag stålsätter mig.


..MEN nu är det sommar!! :=)

Emsters Alster sa...

Underbara bilder! Så skönt att allt gick bra med (den snabba) förlossningen och att du fortsättningsvis verkar vara tjockhudad mot allt du har att kämpa mot. Ensamstående med 4 är värt all respekt och beundran!!

Hello sa...

Ja, vad ska vi kalla vår relation? God och innerlig är den i alla fall!
Kram på dig, kära du. Du är väldigt ofta i våra tankar!

MemLin sa...

Härligt att se att du trots allt får det att funka.

Vi vände också på dygnet här hemma i början, var lättare att anpasa sig efter twinsen än tvärtom.

Supersöta är dom i alla fall, alla fyra!