måndag 14 november 2011

Helikopterflygare

"mamma jag gillar att ha på mig tröjor du sytt, det är som att du kramar mig hela tiden då"
...sa min älskade storbus när killarna var hos mig för två veckor sedan!!
...jag blir både glad och ledsen samtidigt, glad för att han gillar mina kläder och ledsen för att jag inte får krama honom varje dag!!


Fotografen kommer till dagis på onsdag, jag brukar alltid se till att busfröna har något snyggt nysytt på sig då! ...så även denna gång! (..ja, ni som kanske följer bloggen vet ju att mina älskade ungar inte bor med mig,pga vårdadstvist, har inte gjort på snart ett helt låååångt år i väntan på huvudförhandlingen...)

Storbus och Lillbus har ju sett tyget här hos mig men de var för upptagna med att leka och gosa med bebisarna och mysa så vi pratade itne om tyger och tröjor sist vi sågs.

Jag anade att det kunde vara dags för fotografering snart, brukar vara på hösten, så när deras struliga pappa inte kunde hämta dem på söndagen för att han glömt boka tågbiljetter (!!!) trots att jag påmint honom x antal gånger i gooood tid före den där sista söndagen på novemberlovet så tog jag fram frisörsax och klippmaskin och klippte deras vilda frisyrer blev riktigt bra oxå!!
-x-
Förra veckan fick jag reda på att det var dags för fotografering nu på onsdag....så fram med mönster och tyger, och saxa till dessa tröjor. Höll ju dock på att få krupp på helikoptertyget, mönstret är nämligen inte rakt , men det gick till slut! Eftersom jag inte hade obegränsat med detta superfina tyg så blev det svarta ärmar...tycker det gör tröjorna extra fina och estetiska, exklusiva och ger dem en grafisk touch, det svarta blir som en ram liksom!

Lillbus har kommit in i en "vika tröjärmen" fas, så det blev mudd i slutet på hans tröja i strlk 104. Är mycket nöjd med mudden dessutom!! trodde jag hade matchande enfärgad mudd men icke, så hur göra då tänkte jag???
-jo, ta stretchjersyn såklart!! :=))
....skickade en bild till Lillbus som tyckte tröjan var "BAJSFIN!!" ..är väl ett gott betyg från en 3 åring gissar jag!!


Storbus ville ha svarta ärmar hela vägen så då blev det så!
Storbus tröja är i storlek 116....när jag både klippte och sydde tröjorna så kunde jag inte sluta tänka på hur stora mina älsklingar blivit....suck....

Nytt: är att jag tvättar tygerna först för att de skall vara färdigkrympta så att inte tröjorna blir för små efter en tvätt!! ....håller mig dessutom till mönstrets längder på ärmar, lägger dock till 1 cm nertill på fållen för att jag brukar vika upp lite mer än vad som är angivet på mönstret.
Rip off: ...anar att andra kanske oxå tar tyget som mudd, för snyggt är det ju!! Helt ok, men glöm då inte var du hittat idén!! ;=)

2 kommentarer:

Carro/mysigtdesign sa...

Så fina. Och "Bajsfin" låter som ett toppbetyg i mina öron...

Linda sa...

helt underbar kommentar från din pojk. Jag fick allt en liten tår i ögat. Tröjorna är kanonfina :)