torsdag 13 januari 2011

tappat tråden...

torsdagskväll och klockan tickar sakta....jag har tappat tråden känner jag, saknar mina barn så mycket så det gör ont ända in i märgen...har varit utan dem nu i två lååååånga ensamma veckor, det enda jag har sytt är två stora kuddfodral till min blocketsoffa..men det var knappt kul alls att sy.

Allt jag gör känns som jag gör med stora tunga skor på fötterna....suck.

idag fick jag brev från FK, nu begär barnens pappa att han skall få barnbidraget...poff, där gick min livlina till de dyra resorna som jag nu inte alls har råd att genomföra. Alla som har gott om pengar brukar säga att pengar inte är allt, men har man verkligen INGA så är pengar ALLT.

Har kollat med olika typer av välgörenhet, kyrkor, ersta diakoni, mm mm INGEN har några pengar att bidra med så att jag kan träffa barnen. Jag tog mig ut själv från hans förtryck och det var ju dumt, hade jag gått till socialen hade jag säkert fått något boende mm mm eftersom det var våld inblandat...men reser man sig för egen maskin ur skiten utan hjälp från någon, så står man oxå där ensam utan hjälp från någon!!

jag har bollat med tanken på att rensa i sygömmorna, men jag har inte så mycket kul tyger att bli av med, jag har lekt med iden att jag skall sy och sälja kläder...men var säljer man så att man får pengarna i egen ficka och inte i nåon mellanhands?!

jag behöver göra något kul, för min egen skulle, jag behöver någont socialt att göra, träffa folk, lära känna nya personer som kanske jag kan ha något gemensamt med...en syjunta hade ju varit så kul, men i lilla lund finns ju knappast massor av sytokiga mammor
...men utan pengar kan man inte göra mycket.

någon som har några tips???

10 kommentarer:

Amandha på AMDA design sa...

Först vill jag beklaga allt som hänt lider verkligen med dig och vet hur man känner sig vid en vårdnadstvist, jag hade dock turen att få barnet hos mig men jag vet hur man kände när man satt där och det kändes som de sket fullständigt i barnets bästa. Tycker helt klart du ska överklaga och denna gången ha en annan advokat. Till ditt delemma ang reskostnaderna så vet jag att socialtjänsten kan gå in och hjälpa dig med pengar till just resorna de har även fonder man kan söka till jul och till sommaren för man ska kunna umgås och ha trevligt med sina barn. Så kontakta ditt socialkontor och be att få tala med någon på familjeomsorgen. Att ha en syjunta i Lund tror jag hade funkat vet att många har lyckats fixa syträffar genom sysidan.se så testa och se det är många som bor i Lund så någon till sytok måste det ju finnas. Sälja dina saker utan mellanhänder så finns ju blocket, tradera, och etsy. Hoppas mina enkla tips hjälper lite i mörkret iaf.

Anonym sa...

Måste verkligen var tufft, en mardröm som ingen mamma vill vara med om. Du är verkligen stark som orkar göra något även om det är tungt!
Har bara erfarenhet från omgivningens vårdnadstvister, men många verkar byta ombud efter ett tag så det borde väl funka även för dig, jag håller tummarna.

när det gäller att sälja saker, kan du inte kontakta "galleri hemsytt" eller något sådant event, då får du ju pengar direkt, förutsätter att dina fina saker säljer bra!

lycka till med allt, jag tänker på dig

/sofia

Anonym sa...

Jag lider verkligen med dig... Det måste vara hemskt att inte ha sina barn hos sig. Jag tycker absolut att du ska överklaga och byta advokat. I Malmö finns många bra advokater. På Tradera säljer jag själv väldigt mycket kläder som jag tillverkar själv. Det rekomendera jag dig varmt. Ang syjuntor i Lunda området, så ska det inte vara några problem, lite närmare vår, så kan vi kanske få till en träff här nere.

Lycka till och stå på dig och överklaga. //Monica

Agata Ragata sa...

Jag lägger gärna in en beställning på 2 solhattar. Skicka ett mail till angeolofsson@hotmail.com

Majtjho sa...

Jag bor inte så många minuter från Lund. Jag kommer gärna och syr med dig!

Anonym sa...

Gå till Ribbinska sjukhemmet, närmaste lokala snabbköp, telefonintervjuare jobbade jag som under student tiden och det var ett perfekt jobb som man kan göra några månader, sitter och ringer runt till folk och intevjuar dem genom datorfrågor, går ju bra med tjock mage. Babysim ledare fråga om du kan starta en egen grupp 10 ggr a kostnad perfekt eftersom du har en liten mage redan och är riktigt simkunnig, närmaste skola timvikarie.

I värsta fall skaffa ett kreditkort eller ta ett personligt lån på din bank som tar dig igenom de värsta månaderna innan du kan jobba eller få fk pengar.

MVH Josefina

Anonym sa...

starta en studiecirkel i sömnad. prata med något studieförbund tex abf så får man stöd för träffarna i form av en slant.

Emi och sTollarna sa...

Beställer gärna sydda saker av dig! Behov av sittdyna/dynor till Stokke stol bland annat.
Och studiecirkel eller likande vet jag nog några stycken skulle kunna tänka sig utan problem.

Tror sen att det kommer bli baklucke-loppis i Lund i vår så där kanske kan gå att sälja osv?!

Hör av dig om hur beställning osv skall gå till.

KlaramedK sa...

Å tack alla för era bra tips och alla som vill sy är ju välkomna hem till min lya...stort kök med stabilt stort matbord...eller så fikar man bara som ens egen mamma gjorde på det glada 70-talet!

Totaja sa...

Jag kan inte påstå att jag kan sätta mig in i din situation, men jag lider med dig. Bor i Lomma 10 minuter från Lund och träffas gärna på en syjunta.

Jag bruka själv stå på en del marknader och sälja mina alster.

Åsa
Totaja